Cografi Isaretli 'Kaya Halisi' Gelecek Nesillere Aktarilacak

Yörük kültürünün unutulmaya yüz tutmus cografi isaretli dokumasi Kaya Halisi'nin gelecek nesillere aktarilmasi için dokuma atölyesi açildi.

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadin Girisimi Kooperatifi is birliginde hayata geçirilen Kaya Halisi Dokuma Atölyesi, Kayaköy Mahallesi'nde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Unutulmaya yüz tutmus Kaya Halisi'nin, atölyede yetisecek ögrenciler ile dokunacak ürünlerle gelecek nesillere aktarilmasi hedefleniyor.

Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca, törende yaptigi konusmada, atölyenin kültürel anlamda "çok büyük" öneme sahip oldugunu söyledi.

Karaca, yok olmaya yüz tutmus Kaya Halisi'nin gelecek kusaklara degerini daha da artarak tasinmasini hedeflediklerini dile getirdi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Osman Çirali da belediye ile isbirligi içerisinde bölgenin yerel degerlerini ön plana çikartmak, yöresel ürünlerin tarihi geçmisini ve kendine has özelliklerini belgelemek ve ekonomiye kazandirmak için mücadele verdiklerini kaydetti.

Atölyesinin açilisinin ardindan Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde Kaya Halisi ile Fethiye Kilimi Sergisi vatandaslarin begenisine sunuldu.

Kaynak: AA