ABD'li Girisimci Bryon Johnson, Zihin Okuyabilen Kasklari Satisa Hazirlaniyor

Amerikali girisimci Bryan Johnson tarafindan kurulan Kernel adli sirketin, zihinleri okuyabildigini iddia ettigi kasklari 50 bin dolardan piyasaya sürecegi bildirildi.

Bloomberg Businessweek'teki makalede, çevrimiçi ödeme islemleri alanindaki yatirimlari ile servet sahibi olan ABD'li risk sermayedari Johnson'un, 5 yilda 110 milyon dolar harcayarak beyin aktivitelerini izleyip kaydedebilen bir kask gelistirdigi ve bu icadiyla bilim dünyasini heyecanlandirdigi belirtildi.

Birkaç kilogamlik kasklarin, beynin elektriksel uyarilarini ve kan akisini düsünce hizinda ölçerek analiz eden ve bu organin dünyaya nasil tepki verdigine dair bir veri saglayan sensör yuvalarini içerdigi belirtildi.

Haftalik ekonomi dergisinde, bu teknolojinin yillardir var oldugu ancak bunun milyonlarca dolara mal edilen ve hastalarin klinik bir ortamda hareketsiz oturmasini gerektiren oda boyutunda makinelerle mümkün oldugu ifade edildi.

Makalede, "Herkesin takip dolasabilecegi daha uygun fiyatli bir teknolojinin vaadi, akillara durgunluk veriyor. Heyecanli arastirmacilar, beyin yaslanmasi, zihinsel bozukluklar, sarsintilar, felçler ve meditasyon gibi geçmisteki metafizik deneyimlerin arkasindaki mekanikler hakkinda fikir edinmek için kasklari kullanmayi bekliyor." ifadelerine yer verildi.

- "Maas ödemelerini iki hafta gecikmeli yapabiliyorduk"

Söz konusu icadin üretimi için çok ciddi riske girdiklerini söyleyen Kernel'in yöneticisi Bryan Johnson, sirketin yoluna devam etmesi için kisisel banka hesabini neredeyse sifirladigini belirtirken, "Maas ödemelerini iki hafta gecikmeli yapabiliyorduk." dedi.

Johnson, "Bilim insanlari kalbimizi, kanimizi ve hatta DNA'mizi ölçmek için her türlü test ve makineyi yaptilar. Ancak beyin testleri nadir ve pahali olmaya devam ediyordu ve bizi en çok tanimlayan organ hakkindaki verilerimizi keskin bir sekilde sinirlandiriyordu." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA