Slimstock Akademi, Etkinliklerini Yapmaya Basladi
Otomotiv Satis Sonrasi Ürün ve Hizmetleri Dernegi (OSS) ve Slimstock Akademi is birliginde ilk defa düzenlenen ‘Stok Yönetimi ve Envanter Azaltma Yöntemleri’ konulu webinar geçtigimiz günlerde gerçeklesti. Etkinlikte otomotiv yedek parça sektörünün sorunlari ele alindi.
Stok yönetimi ve envanter optimizasyonunda Avrupa’da pazar liderlerinden biri olan Slimstock, Türkiye pazarinda ilk akademi etkinligini hayata geçirdigini duyurdu. OSS Dernegi ve Slimstock Akademi is birliginde ilk defa düzenlenen ‘Stok Yönetimi ve Envanter Azaltma Yöntemleri’ konulu webinar geçtigimiz günlerde gerçeklesti. Pandemi nedeniyle çevrimiçi yapilan etkinlige yogun katilim vardi. 46 farkli sirket yetkililerinin katildigi etkinlikte otomotiv yedek parça sektörünün sorunlari ele alindi.
’’Türkiye’de ilk defa böyle bir akademik etkinlige imza attigimiz için çok gururluyuz’’ diyen Slimstock Ülke Müdürü Songül Sezer, ’’Sirketimizin merkezi olan Hollanda’da akademik etkinlikler her yil siklikla düzenleniyor. Türkiye pazarina girdigimiz ilk günden beri bu olusumu Türkiye’ye getirmeye hep arzuladik. Çünkü Tedarik Zinciri ile ilgili uzmanligi olan egitmen veya akademik kökenli kisilerin bilgi ve deneyimlerini paylasmalari bu alanda çalisan yetkililer için çok önemli. Nitekim gerçeklestirdigimiz ilk etkinlikte de 100’ü askin katilimcinin olmasi bu alana gönül vermis herkesin heyecanini kanitlamis oldu. OSS Egitim grubunun su ana kadarki en yüksek katilimli egitim etkinliginin bir parçasi olmaktan da gururluyuz. Basta OSS Yönetim Kurulu Baskani Ziya Özalp olmak üzere tüm OSS egitim grubuna etkinlige katkilarindan dolayi tekrar tesekkür ederiz’’ açiklamasinda bulundu.
Sezer, Türkiye’de ilk defa gerçeklesen akademi etkinliginin içerigi ile ilgili ise sunlari söyledi:
’’Bilindigi üzere isletmelerin temel amaci, gösterdikleri ticari faaliyetler neticesinde kar elde edebilmektir. Bu amaçlarina ulasabilmek için isletmelerin ürün ve malzeme stoku gibi bazi ekonomik degerlere sahip olmalari ve bu degerleri her an kullanima hazir tutmalari gerekmektedir. OSS Dernegi ile gerçeklestirdigimiz webinarimizda isletmeler için büyük önem tasiyan ürün ve malzeme stoklarinin siniflandirilmasi, maliyetlerinin düsürülmesi, daha etkin yönetimi ile verimliligin ve karliliginin arttirilabilmesi için dikkat edilmesi gereken püf noktalar paylasildi’’.
Akademinin amacindan da bahseden Songül Sezer, ’’Amacimiz Türkiye’deki tüm sektörlere akademik destek vermek. Tedarik Zincirinde görev alan her çalisan zincir içinde ayri bir öneme sahip. Akademi çalisanlarin islerini dogru düzleme oturtmalarina ve optimal sonuçlar elde etmek için stratejilerini dogru bir sekilde hayata geçirmelerine destek oluyor. Üniversiteler ve akademisyenler is birliginde gerçeklesen egitim programlari talep tahmini, ürün yönetimi, promosyon yönetimi, bayi yönetimi gibi birçok alanda Tedarik Zinciri ve envanter yönetimi konularinda genis bir yelpaze sunuyor. Bunun yani sira sirketlerin satis ve operasyon planlamalarini daha etkin kullanmalarini saglayan S&OP egitimleri, müsteri ve tedarikçileri arasindaki is birligini gelistirmeye yarayan interaktif Tedarik Zinciri simülasyon egitimleri yine akademi egitimleri arasinda yer alan diger önemli egitimler. Hedefimiz, akademi egitimleri sonunda sertifika sahibi olacak katilimcilar ile Türkiye’deki tüm sektörlerin Tedarik Zincirlerindeki verimliligi arttirmak ve Türk ekonomisine fayda saglamak” seklinde konustu.