GSO Haziran Ayi Meclis Toplantisi Gerçeklestirildi

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) Haziran Ayi Meclis Toplantisi, Meclis Baskani Adil Sani Konukoglu Baskanliginda Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi ve Meclis Üyelerinin katilimlariyla video konferans sistemi üzerinden gerçeklestirildi.

GSO Haziran Ayi Meclis Toplantisi Gerçeklestirildi
Gaziantep ve ülke ekonomisinde yasanan gelismeler, lojistik ve hammadde temini konusunda yasanan sorunlar ile korona virüs salginina karsi yürütülen asilama çalismalarinin degerlendirildigi GSO Meclis Toplantisi’nda sektörlerin beklentileri ve taleplerine yönelik çözüm yollari istisare edildi.

“Gaziantepli sanayiciler ve ihracatçilar inanilmazi basardi”

Meclis Toplantisi’nin açilis konusmasini yapan GSO Meclis Baskani Adil Sani Konukoglu, Gaziantepli sanayicilerin ve ihracatçilarin pandemiye ragmen inanilmazi basardigini söyledi.

Gaziantep’in topyekun olarak zor sartlarda bile üretmeye devam ettigini kaydeden Konukoglu, “Sehrimiz pandeminin neden oldugu olumsuzlarin karsisinda yilmadi ve hiçbir zaman üretmekten vazgeçmedi. Bunun yaninda sehrimizdeki sigortali çalisan sayisinda da bir düsüs olmadi. Aksine sanayimizin istihdami 60 bin kisi artti. Elimizdeki veriler Gaziantep’in hiçbir sekilde geriye gitmedigini, tam aksine sehrimizin ekonomide ve sanayide büyüdügünü gösteriyor. Tüm sanayicilerimizi, ihracatçilarimizi ve çalisanlarimizi vermis olduklari bu büyük mücadeleden dolayi tebrik ediyorum” dedi.



“Is dünyamiza model olacak ‘yeni nesil sanayici platformu projesini’ hayata geçiriyoruz”

GSO tarafindan sanayideki çalismalari sürdürülebilir kilmak ve gelecege tasimak hedefiyle hayata geçirilmesi planlanan Yeni Nesil Sanayici Platformu Projesi hakkinda bilgiler veren GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, “Gaziantep Sanayi Odasi olarak ülkemizde model olacak bir çalisma yürüttük ve bu dogrultuda ‘Yeni Nesil Sanayici Platformu Projemizi’ hayata geçiriyoruz. Proje ile birlikte 45 yasina kadar olan oda üyelerimizin aile sirketlerinin sonraki kusaklara devri sirasinda yasanan sorunlarin en aza indirilmesi, sirketlerde kurumsallasma kültürünün olusturulmasi ve yönetimi devralacak yeni nesil sanayici adaylarinin geçis sürecinin kolaylastirilmasini hedefliyoruz. Bu amaç dogrultusunda kurulan platformumuzda, ‘Egitim, Kurumsallasma, Dijital Dönüsüm ve Sosyal Faaliyetler’ konulu çalisma gruplari yer alacak” ifadelerini kullandi.

Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüsüm Merkezinde (Model Fabrika) yürütülen çalismalara deginen Ünverdi, ögren-dönüs egitimlerinin verildigi firmalarda yüzde 30-35 oraninda verimlilik saglandigini, verimliligin yaninda dijitallesme konusunda da çalismalara basladiklarini söyledi.

Yesil mutabakat konusunun altini çizen Baskan Ünverdi, ilerleyen yillarda Avrupa’da karbon degerlerine uygun üretimler istenecegini ve simdiden buna uygun hazirliklarin yapilmasi gerektigini kaydetti.

Ünverdi, aksi takdirde Avrupa ve nitelikli pazarlarda büyük sikintilar yasanacagina dikkat çekerek GSO olarak bu konuda çalismalarinin devam ettigini kaydetti.

Gaziantep’in sanayi, ihracat ve ekonomi verilerinin yer aldigi ekovizyon sunumunu meclis üyeleriyle paylasan Ünverdi, söyle devam etti, “Gaziantep hem ilk 5 aylik dönemde hem de aylik ihracatta 5. sirada emin adimlarla yoluna devam etmektedir. Ocak-Nisan döneminde Gaziantep’in ihracatinin ithalati karsilama orani yüzde 136 olarak gerçeklesmistir. Ocak-Mayis döneminde Gaziantep’ten en fazla ihracat Irak, ABD ve Ingiltere’ye yapilmistir. En fazla ihracati yapilan ürünler arasinda ise sirasiyla hali, tarimsal sanayi ve hububat ürünleri, tekstil ve hammaddeleri yer almaktadir. Sehrimizde sigortali çalisan sayisi 2020 yili mart ayina göre yüzde 16,3 artarken, 2020 nisan ayina göre bu yilin nisan ayinda toplam sanayi elektrik tüketimi yüzde 66,6 artis göstermistir. Bu rakamlara ulasilmasinda emegi olan herkesi yürekten kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum.”

Konusmasinin son kisminda asi çalismalarinin önemine isaret eden Baskan Ünverdi, basta saglik olmak üzere sosyal ve ekonomik faaliyetlerin devami için asi konusuna herkesin hassasiyet göstermesi gerektigini söyledi.



Meclis Toplantisi’na katilarak sunum gerçeklestiren Tanzanya Eski Ticaret Müsaviri, Ticaret Bakanligi Dis Ticaret Uzmani Onur Tekyildiz, dis ticaretin bölgesel ekonomik büyüme üzerindeki etkisini anlatirken, TOBB Akademik Danismani Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt da yaptigi sunumlaTOBB’un hem yerel kalkinmaya katki saglamak hem de üniversite-sanayi isbirligini gelistirmek amaciyla yürüttügü çalismalar hakkinda bilgiler verdi.
Kaynak: İHA