Gazze'ye 'Malatyalilar Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi' Insa Edilecek

Filistin'in Gazze kentine, Malatya Sivil Toplum Kuruluslari Platformunca Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapilacak.

Gazze'ye 'Malatyalilar Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi' Insa Edilecek
Malatya Sivil Toplum Kuruluslari Platformunca Soykan Meydani'nda düzenlenen basin açiklamasini okuyan Hüseyin Söylemez, isgalci Israil'in Mescid-i Aksa'da Müslümanlara saldirisiyla baslayan olaylarda 11 günde 65'i çocuk, 39'u kadin olmak üzere 248 kisinin sehit edildigini söyledi.

Saldirilarda en az 75 bin kisi yerinden oldugunu ve 1800 konut tamamen yikildigini aktaran Söylemez, platform olarak Filistin davasini unutturmamak ve yaralari sarmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini belirtti.

Gazze'de binlerce evin harap olmasi nedeniyle buraya Malatyalilar Apartmani'nin insa edilmesi ile ilgili düsüncelerini IHH araciligiyla Filistin yönetimiyle paylastiklarini ancak bölgede fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine ihtiyaç duyuldugunun söylendigini aktaran Söylemez, bölgenin ihtiyacina cevap verebilecek Malatyalilar Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini insa etmeye karar verdiklerini kaydetti.

Projesi hazir olan ve yapimina kisa sürede baslanacak merkezin 1930 metrekare kapali, 350 metrekare açik alana sahip olacagini dile getiren Söylemez, "Belirtilen proje ile ilgili nakdi destekler için kullanacagimiz hesap numaralari daha sonra kamuoyu ile paylasilacaktir. Önümüzdeki süreçte söz konusu projenin gelisimi ve diger çalismalarimizi sizlerle sürekli paylasacagimizi ve desteginize talip oldugumuzu belirtirken, sabrin vazgeçmek olmadigini, yillar sürse bile eylem planlarimizi diri tutmak oldugunu düsünüyoruz. Bu anlamda tüm Malatyalilarin maddi-manevi destegini bekliyoruz." diye konustu.

Açiklamanin ardindan Israil'in Gazze saldirisinda yaralanan Filistinlilerin fotograflarinin yer aldigi sergi gezildi.

Kaynak: AA