Akedas'tan Usulsüz Elektrik Tüketimine Karsi Bilgilendirme

Kahramanmaras ve Adiyaman’da tüketicilere hizmet veren Akedas Elektrik Perakende Satis A.S, tüketicilerini hem bilinçlendiriyor, hem de usulsüz elektrik kullaniminin tehlikesine karsi uyariyor.

Akedas'tan Usulsüz Elektrik Tüketimine Karsi Bilgilendirme
Her bir tüketicinin memnuniyetinin sirketin bütün operasyonlari için son derece önemli olduguna vurgu yapan Akedas Elektrik Perakende Satis A.S. Genel Müdürü Medine Tanis, tüketicilerin herhangi bir magduriyet yasamamasi için her konuda yogun bir bilgilendirme çalismasi yaptiklarini ifade etti.

Tanis, “Kurum olarak öncelikle tüketicilerimizin menfaatini gözeterek is ve islemlerimizi yürütüyoruz. Bir taraftan daha düsük fatura tutarlari ve enerjinin korunmasi için tasarruf tedbirlerini siralarken diger taraftan da usulsüz kullanima karsi hem kullanicilarin hem de abonelikleri kullanilan abone sahibi bireylerin magdur olmamasi için bilinçlendirme çalismalari yapiyoruz” dedi.

Hangi durumlarin usulsüz elektrik kullanimina girdigi konusuna da açiklik getiren Tanis, “Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Elektrik Piyasasi Tüketici Hizmetleri Yönetmeligince, kendi adina perakende satis sözlesmesi olmadan önceki müsteri adina düzenlenen faturayi ödemek suretiyle elektrik enerjisi tüketilmesi “usulsüz elektrik enerjisi kullanimidir. Usulsüz elektrik enerjisi kullanimlarina iliskin tespitlerde, tüketiciye yükümlülüklerini yerine getirmesi için Elektrik Piyasasi Tüketici Hizmetleri Yönetmeliginde belirlenen süreler taninir. Bu süreler içerisinde aboneligin kullanici adina alinmasi beklenir. Belirlenen süreler içerisinde bu degisiklik gerçeklestirilmedigi takdirde abonelik iptal edilir. Mevcut abone ikametgâhindan ayrilirken aboneligini sonlandirmazsa sonrasinda büyük sorunlarla karsilasilabiliyor. Bu degisim sistemde görünemeyecegi için, sistemde kayitli olan eski tüketici adina abonelik islemleri yürütülmeye devam ediliyor. Yeni tüketici, gelen faturalari ödemedigi takdirde bu durum, sistemde aboneligi devam eden fakat o ikametgâhi terk etmis olan eski tüketicinin magdur olmasina neden oluyor” dedi.

Kaynak: İHA