Nevsehir'de Ülkü Ocaklarindan CHP Nevsehir Milletvekili Sariaslan'in Açiklamasina Tepki

Ülkü Ocaklari Nevsehir Il Baskani Ali Türker, CHP Nevsehir Milletvekili Faruk Sariaslan'in Nevsehir'in Ortahisar beldesine üç hilalli bayrak asilmasina yönelik açiklamasini kinadi.

Türker, yaptigi yazili açiklamada, Istanbul’un fethinin 568. yilinda, Ortahisar Belediyesi tarafindan beldedeki bir alana asilan Osmanli devleti ile sembollesmis yesil zemin üzerinde üç hilalin bulundugu bayragin, Sariaslan tarafindan "bez parçasi" olarak tanimlanmasina tepki gösterdi.

Söz konusu bayragin Türk milletinin atalarinin kullandigi sanli bir deger oldugunu vurgulayan Türker, sunlari kaydetti:

"Türk'ün bayragi tektir ve dünyada kimse yanina bir bayragi daha denk tutamaz. Lakin nasil ki bir Karabag olayinda her yani Azerbaycan bayraklari ile donatiyorsak, Dogu Türkistan yürüyüsünde gök bayraklari tasiyorsak, geçmisi yad etmek için yapilan bir programda bugün sembollesmis ve atalarimizin elinde yigitçe dalgalanmis bir sancagi kullanmak da o kadar normaldir."

Türker, "Sembollesmis bir figür dahi olsa, Kayi simgesi ya da Dodurga sancagi dahi olsa buna 'bez parçasi' ibaresini kullanmak gafletten ibarettir." ifadesini kullandi.

CHP Nevsehir Milletvekili Sariaslan, TBMM'de düzenledigi basin toplantisinda, Nevsehir'den dün aksam kendisini arayanlarin, "bir haftadir Ortahisar Kalesi'nde Türk bayragi yerine bu bez parçasi duruyor ve simdiye kadar hiçbir yetkili, görevli müdahale etmedi" dedigini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin serefli, sanli bayragi yerine bu bez parçasinin bir hafta orada durmasina kimler müsaade etti." diye sormustu.

Kaynak: AA