MAÜ Zeytin Üretiminin Gelistirilmesi Için 'Mardin Zeytin Çalistayi' Düzenleyecek

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) tarafindan bölgede zeytin üretiminin gelistirilmesi için Mardin Zeytin Çalistayi düzenleyecek.



MAÜ'den yapilan açiklamaya göre, Ingiltere ve Japonya'da düzenlenen Uluslararasi Zeytin Kalite Yarismasinda altin ve gümüs madalya ödülü alan kent ve kentin çevre illerinde yetistirilen zeytinin; üretimi, islenmesi ve pazarlanmasina iliskin her türlü faaliyette sektörün gelistirilmesi amaciyla "Mardin Zeytin Çalistayi" düzenlenecegi bildirildi.

MAÜ tarafindan Derik Belediyesi ve Dicle Kalkinma Ajansi'nin destegiyle 23-24 Haziran'da çevrimiçi olarak yapilacak çalistaya, Tarim ve Orman Bakanligindan davetliler ile alaninda uzman akademisyenlerin, arastirmacilarin, ilgili kamu kurumlarinin yerel temsilcileri, çiftçi ve üretici birlikleri ve sektör temsilcileri ile diger paydaslarin katilim saglayacagi belirtildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Ibrahim Özcosar, güçlü akademik kadrosuyla bölge halki ve çiftçileriyle bütünleserek sorunlari sahada tespit edip çözüm yollari sunmayi hedefleyen MAÜ'nün üreticilerin daha kaliteli ve katma degeri yüksek ürünler üretmesine ön ayak olacagini, düzenlenen çalistayla da Mardin'de zeytinciliginin gelistirilmesi ve bölgede sektör haline gelmesinde lokomotif güç olacagina inandigini kaydetti.

Kaynak: AA