Kültür Bakanligi Osmanlinin Ilk Bassehrinde Incelemelerde Bulundu
Kültür ve Turizm Bakanligi Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü yetkilileri, Osmanlinin ilk payitahti olan Bursa’nin Yenisehir ilçesinde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Suat Seyitoglu, “Kültür Bakanligina bagli Müzeler Genel Müdürümüzün talimati ile Kültür ve Turizm Bakanligi Kültür Varliklari genel müdür yardimcisi ve bir daire baskani ilçemizi ziyaret ettiler. Burada Semaki Evi Müzemiz var, müzenin yeni bastan onarimi noktasinda gerçekten yikik ve dökük haldeyken valimizin olaya et atmasiyla beraber burasi mamure hale getirildi.
Fakat bundan sonrasi çok önemli, bunun dizayni, tesrifi ve benzeri noktalarda bir takim yeni faaliyetlerin yapilmasi gerekiyor ki müze kendini etnografik anlamda gösterebilsin. Bunun da çalismasini kültür bakanligindan gelen misafirlerimiz olaya el attilar. Kisa zamanda insallah bunun projesi tamamlanacak" seklinde konustu.
