Kemer Belediyesi Haziran Ayi Olaganüstü Meclis Toplantisi Yapildi

Kemer Belediyesi Haziran ayi olaganüstü meclis toplantisi, Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu baskanliginda gerçeklestirildi.

Kemer Belediyesi Haziran Ayi Olaganüstü Meclis Toplantisi Yapildi


Kemer Belediyesi Sehit Ömer Halisdemir Meclis Toplanti Salonunda yapilan toplantiya, meclis üyeleri Asli Bayar Ulukapi ve Cumali Afsin katilmadi. Toplantida, tek madde olan 3.6.2021 tarihi ve 70 sayili kararinin 5393 sayili Belediye Kanunu’nun 73. maddesi uyarinca tekrar görüsülmesi oylandi. 70 sayili kararin uygunlugu ile yapilan oylamada, CHP ve Cumhur Ittifaki evet, DSP grubu ret karari verdi.

Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, toplanti sonrasi yaptigi açiklamada, DSP grubu olarak geçen sene oldugu gibi banka ve bankamatikler hariç tüm esnaftan 3 ay indirim istediklerini söyledi.



Cumhur ittifaki ve CHP grubu kapali oldugunu söyledikleri yerde (Asdem Park Otel) 6 ay indirim istediklerini ifade eden Baskan Topaloglu, “Biz buna evet diyemezdik. Benim korudugum bu para Kemer halkinin parasidir. Buradan 6 ay kira almamak demek yaklasik 6 milyon liraya tekabül ediyor. Bugünkü yapilan oylamada 8 tane evet, 6 tane de ret karari çikti. 5393 sayili Belediye Kanunu’nun 23. maddesini okudugumuz zaman meclis üye sayisinin “salt çogunlugu” diyor. Meclis üye sayisi on altidir. Salt çogunluk ise 16’nin yarisi 8’in bir fazlasi 9’dur. 9 sayisi bulanmadigi için bugünkü karar geçmemistir. Belediye olarak bu kararin geçersiz oldugunu grup sözcülerine bildiriyoruz” dedi.



Kemer Belediyesi’nin parasini hiç kimseye peskes çektirmem”

Baskan Topaloglu, Kemer esnafini hiçbir zaman unutmadiklarini ve her zaman yanlarinda olmaya devam edeceklerine vurgu yaparak, “Temmuz ayinda yapacagimiz meclis toplantisinda 1 0cak-30 Haziran arasinda yüzde 50 indirim konusunu meclis gündemimize alacagiz. Insallah turizm iyi olur ve esnafimiz rahat eder. Ben Kemer Belediyesinin parasini kimseye peskes çektirmem. Otelin açilis ve kapanis saatleri belli. Bunlarin hepsini mecliste belgeleri ile gösterip dile getirdim. Gerisi Kemer halkinin takdirine kalmistir. Su anda otel açik degil ama altindaki dükkanlar açik. Bu para Kemer halkinin parasidir. Öyle bir dünya yok. Kanun açik ve nettir. Mecliste bana “tiyatro oynuyorsun, sov yapiyorsun” elestirileri yapiyorlar. Ben tiyatro yapmam, kanunu okurum. Biz hizmet yapmaya geldik” diye konustu.

Kaynak: İHA