Ihlas Vakfi Kurban Vekalet Bedellerini Açikladi

Ihlas Vakfi, 2021 yili yurtdisi kurban vekalet bedelinin 850 TL, yurtiçinde ise bin 250 TL olarak belirlediklerini açikladi.

Ihlas Vakfi Kurban Vekalet Bedellerini Açikladi


Ihlas Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Ahmet Tuncer Akalin, 2021 yili yurtdisi kurban vekalet bedelinin 850 TL, yurtiçinde ise bin 250 TL olarak belirlediklerini açikladi.

Akalin, yurtiçi kurban bedelini arttirmadiklarini ve geçen yilki fiyat olan bin 250 TL’ye sabitlediklerini söyledi.

Akalin, yurtdisindaki fiyatin cüzi bir artisla 850 TL olarak belirlediklerini belirtti.



"Yurtdisinda Sudan, Somali, Habesistan, Uganda, Çad ve Afganistan’da Kurban kesimleri gerçeklestirilecek"

Akalin, hayirseverlerin Vacip Kurban, Adak Kurbani, Adak Hayvani, Akika, Sükür Hayvani ve Ölmüs yakinlari için verecekleri kurban vekaletlerinin çogunlugunu Sudan, Somali, Habesistan, Uganda, Çad ve Afganistan’da Islami usullere uygun olarak keserek, elde edilen etleri bu ülkelerdeki yetim, fakir ve ihtiyaç sahiplerine ulastiracaklarini ifade etti.



"Yurtiçinde 33 sehirde Kurban kesimleri yapilacak"

Akalin, hayirseverlerin yurt içinde kesilmesi sarti ile bagisladiklari Kurban vekaletlerini 33 ögrenci yurdunun bulundugu sehirde keserek ögrenci yurtlarinda barinan binlerce ögrenciye sarf edilecegini söyledi.

Akalin, kurbanlarini vekaleten Ihlas Vakfina bagislayan hayirseverlerin Kurban vekaletinin kayda geçirilmesinde, kurbanlik hayvanin vekalet sahibi adina alinmasinda ve kesim esnasinda vekalet sahibinin isminin okunarak kasaba vekalet verilmesine ve diger hususlara çok hassasiyet gösterdiklerini vurguladi.

Hayirseverlerin akilli telefon, tablet ve masaüstü bilgisayarlardan ihlasvakfi.org.tr adresine girerek online kurban vekaletlerini 4 taksite kadar verebileceklerini belirten Akalin, Ihlas Vakfinin 0212 451 49 00 çagri merkezi numarasini da arayarak vekalet islemlerini yapabileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA