Havza'da Polisler Kapi Kapi Gezerek Vatandaslari Evden Hirsizliklara Karsi Uyardi

Havza Ilçe Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Amirligince vatandaslar, evden hirsizlik olaylarina karsi bilgilendirildi.

Toplum destekli polisler, Degirmenüstü Mahallesi Yuvam Yapi Kooperatifi'nde bilgilendirme çalismalarini sürdürdü.

Tek tek evleri ziyaret eden ekipler, hirsizlik olaylarina karsi alinabilecek emniyet tedbirleri hakkinda vatandaslara bilgi verdi.

Polisler, alinmasi gereken önlemler hakkinda su bilgileri paylasti:

"Kisi, evini ya da is yerini kisa bir süreligine terk edecek olsa bile kapisini mutlaka kilitlemeli. 'Yarim saatligine komsuya kadar gidip gelecegim, bir sey olmaz' diye düsünmemeli. Içeride kimsenin olmadigini anlayan hirsizlar, çok kisa bir süre içinde eve girip çikabilirler. Sadece dis kapinin degil, varsa balkon ve teras kapilarinin da saglamliklari ve içeriden kilitlenebiliyor olmalari da ayni derecede önem tasiyor. Dis kapinizin her zaman kilitli oldugundan emin olun. Balkon ve teras kapilarinizin içeriden kilitlenebilir olmasina dikkat edin. Delinme olanagi olmayan emniyetli kilit göbekleri kullanin. Kapida zincir ve emniyet kilidi bulundurun. Kapi anahtarinizi paspas alti, ayakkabi içi, elektrik ve su saati gibi akla gelebilecek yerlere saklamayin. Ev civarinda dolasan süpheli kisiler görüldügünde ise 155 polis imdat hattina hemen bilgi verin."

Çalisma kapsaminda vatandaslara brosür de dagitildi.

Kaynak: AA