Çocuk Kütüphanesine Miniklerden Yogun Ilgi

Keçiören’den açilan Mehmet Dogan Kütüphanesi’nin ’Çocuk Kütüphanesi’ bölümüne minikler yogun ilgi gösteriyor.

Çocuk Kütüphanesine Miniklerden Yogun Ilgi
Keçiören Belediyesi tarafindan Yükseltepe Mahallesi’ne açilan Mehmet Dogan Kütüphanesi’nin, ‘Çocuk Kütüphanesi’ bölümüne minik ögrencilerin yogun ilgi gösterdigini söyleyen Belediye Baskani Turgut Altinok, “Her düzeyde örgün ve yaygin egitimi desteklemek için kütüphanelerimizin sayisini artiriyoruz. Ilçemize açtigimiz yeni kütüphanelerde çocuk bölümünün yer almasina özellikle özen gösteriyoruz. Sehrimize yakin zamanda büyük, muhkem bir kütüphane daha açmayi planliyoruz. Bu kütüphane gerek ilçemizden gerekse Ankara'dan gelen çocuklarimizin ve gençlerimizin yararlanacagi bir mecra olacak” açiklamalarinda bulundu.

Baskan Altinok, Yükseltepe Mehmet Dogan Kütüphanesi’nin egitime destek konusunda önemli bir hizmet oldugunu belirterek su bilgileri aktardi:

“Yükseltepe Mehmet Dogan Kütüphanemizde çocuk ve yetiskinler için iki ayri bölüm bulunuyor. Yetiskinler için olusturdugumuz bölümde 6 bin kitap ve 104 kisinin ayni anda çalisabilecegi masalar yer aliyor. Çocuklarimiz için olusturdugumuz bölümde ise 1500 kitap ile 28 yavrumuzun ayni anda çalisabilecegi alan bulunuyor. Toplamda 7 bin 500 kitap ve 144 çalisma alaninin yer aldigi Yükseltepe Mehmet Dogan Kütüphanemiz yediden yetmise herkese hizmet veriyor.”

Maske, mesafe ve temizlik kurallari uygulanarak 08.00-21.00 saatlerinde hizmet veren kütüphanede ücretsiz pogaça, çay ve çorba ikrami da yapiliyor.
Kaynak: İHA