Yunan Sahil Güvenlik Botu Ayvalik Açiklarinda Ihlal Ettigi Türk Kara Sularindan Çikarildi

Geri itilen 8 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanligi unsurlari tarafindan kurtarilarak Ayvalik'a getirildi.

Balikesir'in Ayvalik ilçesi açiklarinda Türk kara sularini ihlal eden Yunan sahil güvenlik botu, Türk sahil güvenlik botu tarafindan çikarildi.

Sahil Güvenlik Komutanligindan yapilan yazili açiklamaya göre, Ayvalik önlerinde görevli Türk sahil güvenlik botu, gece saatlerinde Yunan sahil güvenlik botunun Türk kara sularini ihlal ederek bir grup düzensiz göçmeni geri ittigini belirledi.

Tespiti yapan görevliler hemen botla bu noktaya hareket etti. Sahil Güvenlik Komutanliginca bölgeye bir bot daha gönderildi.

Yunan sahil güvenlik botu, bölgeyi terk etmesi yönünde yapilan telsiz çagrilarina karsilik vermedi. Türk sahil güvenlik botu üzerine sürülerek, Yunan sahil güvenlik botu Türk kara sularindan çikarildi. Yapilan manevralar esnasinda iki bot arasinda sürtme yasandi. Türk sahil güvenlik botunda herhangi bir hasar meydana gelmedi.

Geri itilen 8 düzensiz göçmen ise Sahil Güvenlik Komutanligi unsurlarinca kurtarilarak Ayvalik'a getirildi.

Sahil Güvenlik Komutanliginin, insan haklarina ve hukuka saygili sekilde denizde ihtiyaci olan herkesin yardimina kosmaya ve denizlerin güvenligini saglamak üzere 7 gün 24 saat görevinin basinda oldugu kaydedildi.
Kaynak: AA