Putin'den Biden Zirvesi Öncesi Açiklama Açiklamasi 'Zirvede Etkilesim Mekanizmalari Olusturulursa Görüsme Bosa Gitmez'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, ABD Baskani Joe Biden ile yapacagi zirvede çesitli alanlarda etkilesim mekanizmalari kurulmasi durumunda görüsmenin bosa gitmeyecegini söyledi.

Dünya kamuoyu Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile ABD Baskani Joe Biden arasinda 16 Haziran’da Cenevre’de yapilmasi planlanan zirveye kilitlenirken, Putin yeni açiklamalar yapmaya devam ediyor. Putin, zirvenin amacina iliskin yaptigi açiklamada, "Kisisel temaslarimizin, iliskilerimizin yeniden canlandirilmasi, dogrudan diyalog tesis edilmesi, karsilikli olarak çikar saglayan alanlarda gerçekten isleyen etkilesim mekanizmalarinin kurulmasi planlaniyor" dedi.

"Stratejik istikrar, bölgesel krizler ve ekonomi konularini ele alacagiz" seklinde konusan Putin, "Bana kalirsa bu görüsmede tüm bu alanlarda etkilesim mekanizmalari kurabilirsek iyi olur. Böylelikle görüsmenin bosuna olmadigi söylenebilir" ifadelerini kullandi.

"ABD’li sirketlerin kulaklari çekiliyor"

ABD’li sirketlerin Rusya’ya yatirim yapma konusunda istekli olduklarini savunan Putin, "Karsilikli olarak bir ilgi var. Birçok ABD’li sirket Rusya’da çalismak istiyor, ancak bu sirketler kulaklarindan çekilerek bizim pazarimizdan uzaklastiriliyor ve yerleri rakiplerine birakiliyor. Bu sahiden ABD ekonomisinin yararina bir durum mu?" diye sordu. Biden ile yapacagi görüsme öncesinde her iki tarafin da yapici davrandigini söyleyen Putin, "Üst düzey bir görüsme öncesinde iki taraf da uygun bir çalisma ortami olusturmak adina her zaman birtakim olumsuz söylemleri azaltmaya çalisiyor" ifadesini kullanarak ABD tarafinin bu yaklasimini profesyonelce buldugunu ve kendilerinin de ayni yaklasimi sergiledigini belirtti.

Kaynak: İHA