Konya Bilim Merkezi Ulusal Etkinliklerde Bilim Severlerle Bulusuyor

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilan Türkiye’nin TÜBITAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, ulusal ve uluslararasi etkinliklere katilarak hem faaliyetlerini anlatiyor hem de bilime merakli olan her yastan insana bilgilendirmelerde bulunuyor.

Konya Bilim Merkezi Ulusal Etkinliklerde Bilim Severlerle Bulusuyor
Konya Bilim Merkezi, Ankara’da düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuari ile Konya Enerji Zirvesi ve Fuari’na katilarak bilim meraklilarina faaliyetlerini anlatti. Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilan Türkiye’nin TÜBITAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, Türkiye’nin teknoloji ve enerji alanlarinda kalkinmasina katki saglayacak ulusal ve uluslararasi etkinliklerde bilim severlerle bulusarak hem faaliyetlerini anlatiyor hem bilgilendirmeler yapiyor. Bu yil 3’üncüsü gerçeklestirilen Ankara Verimlilik ve Teknoloji Fuari’nda boy gösteren Konya Bilim Merkezi, “Gelecek Için Teknolojiler” temasi ile düzenlenen fuarda katilimcilara yeni nesil egitim modellerini tanitti. Pandemi ile beraber degisen ve dönüsen egitim süreçleri için gelistirilen yeni metotlarin katilimcilara aktarildigi fuarda, uzaktan egitimde verimliligi artirici yenilikler özellikle egitim camiasi ile paylasildi. Fuarda pandemi döneminde uzun süre ekrana bagli kalan çocuklar için yaz döneminde hangi etkinliklerin yapilmasi gerektigi de ebeveynlere anlatildi. Ayrica fuarda Bilim Merkezi tarafindan üretilen bilim setleri ile evde yapilabilecek çesitli deneylerle bilimsel konulara olan ilgi artirilmaya çalisildi. Ankara Verimlilik ve Teknoloji Fuari’ndaki Konya Bilim Merkezi standinda 4 gün boyunca 3 binin üzerinde ziyaretçi ile görüsüldü.

Konya Enerji Zirvesi ve Fuari

Konya Bilim Merkezi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi himayesinde geçen hafta düzenlenen Konya Enerji Zirvesi ve Fuari’na da katilmisti. Bilim Merkezi’nde çalismalarina devam eden ve basta TEKNOFEST olmak üzere ulusal ve uluslararasi yarismalara hazirlanan Kapsül Teknoloji Platformu’nun da katildigi fuarda platform üyeleri, üniversite ögrencilerinin yer alabilecegi yarisma ve projeler ile ilgili bilgilendirmeler yapti.
Kaynak: İHA