Hamas'tan 15 Haziran Için 'Mescid-I Aksa'da Toplanma Ve Genel Seferberlik' Çagrisi

???????Hamas, Israilli asiri sagcilarin 15 Haziran'da isgal altindaki Dogu Kudüs'te düzenleyecegi tartismali "bayrak yürüyüsü" ile es zamanli olarak "Mescid-i Aksa'da toplanma ve genel seferberlik" çagrisinda bulundu.

Hamas sözcülerinden Muhammed Hamade, yaptigi açiklamada, "Ayaklanan Kudüs halkini ve gençleri genel seferberlige, Mescid-i Aksa meydanlarinda ve Eski Sehir sokaklarinda toplanmaya çagiriyoruz." ifadelerini kullandi.

Toplanma çagrisinin Yahudi yerlesimcilerin isgal altindaki Dogu Kudüs'te düzenlemeyi planladiklari "bayrak yürüyüsü" ile es zamanli olduguna isaret eden Hamade, yerlesimcilerin hedeflerine ulasmasina firsat verilmemesini istedi.

"Gelecek sali günü seferberlik ve Mescid-i Aksa'da murabitlikla, isgalcilere karsi bir meydan okuma ve öfke günü olsun." diyen Hamade, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'daki sebatkâr tutumundan da övgüyle söz etti.

- Asiri sagci Israillilerin tartismali "bayrak yürüyüsü"

Asiri sagci Israilliler, 10 Mayis'ta Israil'in Dogu Kudüs'ü isgal etmesinin yil dönümü nedeniyle Eski Sehir'de "bayrak yürüyüsü" yapmayi planlamisti.

Kentteki gerginlik nedeniyle bu yürüyüsün güzergahi degistirilmis ve Eski Sehir'de Müslümanlarin yogunlukta oldugu bölgelerden geçise izin verilmemisti.

Bunun üzerine asiri sagci Israiller, 10 Haziran'da "bayrak yürüyüsünü" Eski Sehir'de Müslümanlarin agirlikta oldugu bölgelerden geçecek sekilde yeniden yapmayi planlamis, ancak Israil polisi güzergaha onay vermemisti.

Tüm bu tartismalarin ardindan Israil Güvenlik Kabinesi, ülkedeki asiri sagcilarin 10 Haziran'da isgal altindaki Dogu Kudüs'te düzenlemeyi planladigi "bayrak yürüyüsünün" 15 Haziran'da yapilacagini duyurmustu.

Kaynak: AA