Hamas Açiklamasi 'Israil Hükümetine Ne Olursa Olsun Isgalci Varlik Olarak Yaklasacagiz'

Hamas Sözcüsü Fevzi Barhum, Israil’de koalisyon hükümetinin kurulmasinin ardindan yaptigi açiklamada, “Israil hükümetinin biçimi ne olursa olsun, ona direnilmesi gereken bir isgalci varlik olarak yaklasacagiz” dedi.

Israil’de Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ve Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid öncülügündeki koalisyon hükümetinin güvenoyu almasi ile 12 yillik Binyamin Netanyahu dönemi resmen sona erdi. Hamas Sözcüsü Fevzi Barhum Israil’de koalisyon hükümetinin kurulmasinin ardindan yaptigi açiklamada, Israil seçim sürecinin ve sonuçlarinin tekrarlanmasinin, Israil’de Filistin direnisinden kaynaklanan askeri ve güvenlik krizlerinin kaniti oldugunu ifade ederek, “Israil hükümetinin biçimi ne olursa olsun, ona direnilmesi gereken bir isgalci varlik olarak yaklasacagiz” dedi.

Barhum, “Direnilmesi gereken bir yerlesim isgal varligidir. Basta silahli mücadele olmak üzere her türlü direnisle haklarimizin geri alinmasi gerekiyor” ifadelerini kullandi.

Filistin, Israil’in kendilerine yönelik politikalarinda çok az degisim bekliyor

Filistin Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise Israil’in Bennett’in kirilgan sekiz partili koalisyonu altinda Filistinlilere yönelik politikasinda çok az degisiklik görmeyi beklediklerini ifade etti.

Bakanlik, "Bu kez Israil’de Netanyahu’suz bir hükümet kuruldu. Ancak, Netanyahu’nun artik orada olmadigi söylenmedikçe, buna ’degisim hükümeti’ demek yanlis olur” dedi.

Bakanlik, yeni hükümetin Filistinlilere yönelik politikalarinin mevcut olanlardan farkli olmayacagini hatta daha da kötü olabilecegini ifade etti.

Kaynak: İHA