Filistin Ulusal Girisim Hareketi Açiklamasi Israil'de Yeni Hükümet Eskisinden Daha Asiri

Filistin Ulusal Girisim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, Naftali Bennett liderligindeki yeni Israil hükümetinin, "yerlesimci ve irkçi" bir hükümet oldugunu, selefinden de asiriya gidecegini söyledi.

AA muhabirine açiklamalarda bulunan Bergusi, Bennett hükümetinin Netanyahu hükümetinden bir farki bulunmadigini belirtti.

Bennett'in eski Basbakan Netanyahu'dan "daha asiri" oldugunu kaydeden Bergusi, yeni Basbakan'in bagimsiz bir Filistin devleti kurulmasina en çok karsi çikanlardan biri oldugunun altini çizdi.

Yeni Israil hükümetinin yerlesimci, irkçi ve sömürgeci olarak bir önceki hükümetten daha asiri olacagini vurgulayan Bergusi, sunlari kaydetti:

"Bu irkçi hükümete halk direnisi, boykot ve yaptirim uygulayarak karsi çikilmasi lazim. Hiç kimse bu hükümetle bir müzakereye girme düsüncesine dahi izin vermemelidir. Bennett, isgal altindaki Bati Seria'da yerlesimleri genisletecegini söyledi."

- Netanyahu dönemi sona erdi

Yapilan oylama sonucu, 120 sandalyeli Mecliste 60 milletvekilinin destegiyle koalisyon hükümeti güven oyu almis oldu.

Bennett-Lapid koalisyonun güven oyu almasiyla Mart 2009'dan bu yana basbakanlik görevini yürüten Netanyahu dönemi sona erdi.

- Bennett yeni basbakan olacak

Koalisyon hükümetinin güven oyu almasiyla Netanyahu'dan bosalacak koltuga Yamina lideri Bennett oturacak.

Bennett, 2 yil boyunca basbakanlik görevini yürüttükten sonra Agustos 2023'te koltugu koalisyon ortagi Gelecek Var Partisi lideri Lapid'e devredecek.

Kaynak: AA