Babalar Günü Ne Zaman? 2021 Babalar Günü

Babalar gününe sayılı günler kala heyecan dorukta! Her yıl babaları mutlu eden babalar günü bu yıl…

Babalar Günü Ne Zaman? 2021 Babalar Günü
Babalar günü, geleneksel olarak her yıl haziran ayında kutlanıyor. Haziran ayının gelmesiyle birlikte babalar günü ne zaman? sorusu gündeme geldi. Çocukların hediye alarak babalarını mutlu ettiği babalar günü bu yıl 20 Haziran 2021 tarihinde kutlanacak.

Babalar Günü Hangi Gün 2021?


Babalar gününün yaklaşmasıyla birlikte babalar günü hangi gün? Sorusunu soranların sayısı giderek artıyor. Bu yıl 20 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan babalar günü Pazar günü olacak. Tüm yıl babalar gününü bekleyen çocuklar ve babalar babalar gününü bu yıl 20 Haziran’da kutlayacak.

Babalar Günü Ne Zaman? 2021 Babalar Günü

Babalar Günü İçin Hediye Önerileri


Babalar günü için hediye önerileri
arayanlara pek çok hediye önerisi vardır. Babalar Günü’nde babanıza hoşlanacağı bir hediye almak için öncelikle nelerden hoşlandığı ve günlük hayattaki ihtiyaçlarını düşünmeniz gerekiyor. Kullanışlı ve modern bir hediye seçimi tüm babaların hoşlanacağı bir hediyedir.

İş hayatına ya da günlük hayatına göz atarak gerçekleştireceğiniz hediye seçimini babanıza göre şekillendirebilirsiniz. Örneğin babalar günü için babanıza alacağınız saatin üzerinde isminin baş harfi yazabilir. Üzerine düşeceğiniz herhangi bir not ise babanızın daha çok mutlu olmasını sağlayacaktır.

Babalar günü hediye önerileri arasında bulunan bir diğer hediye önerisi ise iş hayatında kullanacağı kullanışlı bir bilgisayar olabilir. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte her yaş grubundan insan bilgisayar kullanımı gerçekleştirmektedir. Babanızın iş hayatında kullanacağı bir bilgisayar alarak kişisel bir hediyeye imza atabilirsiniz.
Babalar günü için farklı hediye önerileri arayanlar ise babasının özel zevklerine göre hareket edebilir. Tüm gün ayakta çalışan babalar için konforlu bir spor ayakkabı, nostalji seven babalar için fotoğraf makinası, giyimine önem veren babalar içinse gömlek ya da tişört alınabilir.

Babalar Gününe Kaç Gün Kaldı?


Babalar günü haberlerinin yayılmasıyla birlikte babalar gününe kaç gün kaldı sorusu giderek artmaya devam ediyor. 13 Haziran 2021 tarihinden itibaren 2021 babalar gününe 7 gün kaldı.

Babalar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?


Her yıl babalar günü yaklaşırken babalar günü nasıl ortaya çıktı? sorusu gündeme geliyor. Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmüştür. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştür bunun üzerinde Dodd, babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamıştır. Çalışmaları yetişmediği için babalar günü haziran ayının üçüncü haftasına denk gelmiştir.

Babalar Günü ilk defa 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamalara destek vermiştir ancak resmi olarak Babalar gününü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını söyleyen bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.
Katolikler babalar günü olarak farklı bir tarihi kutlarlar. Katolikler bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hıristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan ederler. Bazı ülkelerde bu kutlamalar dini özelliklerinin dışına çıkarak özel bir gün halini almıştır.

Babalar Günü Ne Zaman? 2021 Babalar Günü

Babalar Günü Mesajları 2021


Babalar günü mesajları babalar gününün en önemli detayları arasında yer almaktadır. Sizler de babanıza atacağınız güzel bir babalar günü mesajı ile babalar gününü kutlayabilirsiniz. Babalar günü mesajları 2021;

• Mutluluğumda, üzüntümde her anımda yanımda olan en iyi arkadaşım. Babalar günün kutlu olsun.

• Varlığınla bana güç verdiğin, en değerli anlarımda yanımda bulunduğun için çok şanslıyım. İyi ki varsın. Babalar günün kutlu olsun.

• Senin gibi özel bir babaya sahip olduğum için ne kadar şanslı olduğumu anlatamam. Seni seviyorum babacığım. Babalar günün kutlu olsun.

• İlk öğretmenim, başım sıkıştığında koştuğum güvenilir kollar, sığındığım liman, beni benden çok gören o güzel gözler… Varlığın benim en büyük armağanım. İyi ki varsın. Babalar günün kutlu olsun babacığım.

Babalar Günü Ne Zaman? 2021 Babalar Günü

Babalar günü mesajları ile sizler de babanızın mutlu bir babalar günü geçirmesini sağlayabilirsiniz. 2021 Babalar günü 20 Haziran Pazar gününde gerçekleşecek! Tüm babaların babalar günü kutlu olsun.