Konya'da Is Insaninin Koleksiyon Tutkusu Fabrikasinin Üst Katini Adeta Müzeye Dönüstürdü

Tarim makineleri üretimi yapan is insani Mustafa Genç, kendine hediye edilen tespihle baslayan koleksiyon merakiyla, yurt içi ve disindan binin üzerindeki çogu nostaljik ürünü bir araya topladi Genç: 'Tespihlerin yani sira kiliç, kama, ferman, berat, Osmanli dönemi tahta kasik, plak koleksiyonu ve plak çalar, nostaljik oyun set grubu ve arcadeler var. Sergiledigim eserler misafirlerimin ilgisini çekiyor'

ABDULLAH DOGAN - Konya'da tarim makinesi üretimi yapan fabrikanin genel müdürü Mustafa Genç'in, tesisin üst katindaki salonda sergiledigi nostaljik gramafon, radyo, pikap ve antika esyalari dikkati çekiyor.

Konya'da yasayan 35 yasindaki is insani Mustafa Genç, tarim makinalari üretimi yapan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanin üst katinda koleksiyonunu sergilemeye karar verdi.

Kendisine hediye edilen tespihle baslayan koleksiyonculuk serüvenini; çocukluk özlemini gidermek için aldigi arcade ve retro oyun makineleriyle ilerleten Genç, kisa zamanda binin üzerindeki çogunlugu antika ve nostaljik ürünle salonu adeta müzeye dönüstürdü.

Metal maket oyuncaklardan nostaljik plak çalara kadar birbirinden ilginç esyalarin yer aldigi salonda is stresini atan Genç, misafirlerini de mini müzeyi andiran yerde agirlamaktan keyif duyuyor.

Genç, AA muhabirine, sirketinin Türkiye'de tarimin mekanizasyonunda öncü kuruluslardan biri oldugunu söyledi.

Yogun tempoda çalistiklarini, is yasaminin stresini atmak için basladigi koleksiyonculugun kendisini rahatlattigini anlatan Genç, tescilli ünlü ustalara ait tespihler, çakmaklar, tarim makineleri maketleri ve çesitli antika esyalardan olusan bir koleksiyona sahip oldugunu söyledi.

Genç, kendisine hediye edilen bir tespihle basladigi tutkusunu söyle anlatti:

"Peyderpey tespih toplamaya basladim. Gittigim seyahatlerde gördügüm ilginç eserleri almaya basladim. Bundan sonrasi merakim daha da artmaya basladi. Çocuklugumda ilgi gösterdigim 1990'li yillardaki oyun atarilerini arastirmaya basladim. Anilarimi tazelemek için retro oyun makineleri ve elektronik oyun sistemlerini toplamaya basladim. Fabrikanin üst kisminda iki oda yaptim. Yaklasik binden fazla malzeme var. Tespihlerin yani sira kiliç, kama, ferman, berat, Osmanli dönemi tahta kasik, plak koleksiyonu ve plak çalar, nostaljik oyun set grubu ve arcadeler var. Sergiledigim eserler, misafirlerimin ilgisini çekiyor. Is disinda koleksiyonla ugrasmak keyif veriyor. Pandemide bu hobi daha anlamli hale geldi."

Müsterilerinin ve ziyaretçilerinin koleksiyonuna ilgi gösterdigini anlatan Genç, "Klasik ve antika eserler ile tespihlerin misafirlerimin çok hosuna gittigini gördüm. Bunlardan hediye ettigim de oldu. Buranin müze olmasi yönünde yetkililerle görüstüm. Hedefim burayi küçük bir müze haline getirmek." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA