Afyonkarahisar'da Ortaokul Ögrencileri Ders Materyallerini 'Geri Dönüsüm'den Çikardi

Afyonkarahisar'da Hamidiye Ortaokulu ögrencileri, ders materyallerini geri dönüsüm malzemelerinden hazirladi.

Geri dönüsüm bilincini kazandirmak amaciyla Romanya, Slovenya, Ispanya ve Fransa ortakli "Eco-friendly materials" adli "eTwinning" projesine, Hamidiye Ortaokulu'ndan 2 ögretmen ve 50 ögrenci katildi.

Proje kapsaminda ögrenciler, evlerindeki geri dönüsüm kutularinda biriktirdikleri atik malzemelerle derslerine yönelik materyal hazirladi.

Ingilizce ögretmeni Hülya Birtil, AA muhabirine, proje ile ögrencilere geri dönüsüm bilinci asilamayi hedeflediklerini söyledi.

Ögrencilerin geri dönüsüm malzemelerinin yeniden degerlendirilmesinin önemini anlamasi bakimindan projenin önemine isaret eden Birtil, "Ingilizce dersine yönelik materyaller hazirlamalarini istedim. Plastik pet siseden kuklalar yaptik. Kuklalari konusturduk. Ingilizce kelime çalismalari yaptik. 6. ve 7. sinif ögrencileri ile çalistik. Yabanci ortaklarimiz da vardi ve projenin dili Ingilizceydi. Ögrenciler yabanci arkadaslariyla iletisim kurabildiler." diye konustu.

Okulun müdürü Nevzat Çakar da uzaktan egitim sürecinde yürütülen projeye, ögretmenlerin ve ögrencilerin yani sira velilerin de katki sundugunu anlatti.

Bu tür faaliyetlerin tüm okullarda çevre adina yapilmasi taraftari olduklarini ifade eden Çakar, bu konuda öncü olmaya çalistiklarini dile getirdi.

Kaynak: AA