ABD'de Kambur Balinanin Agzina Aldigi Dalgiç Yem Olmaktan Kurtuldu

ABD'nin Massachusetts eyaletinde bir kambur balinanin agzina alip yaklasik yarim dakika sonra su üstüne çikip tükürerek agzindan firlattigi dalgiç, yem olmaktan kurtuldu.

ABD basinindaki habere göre, Provincetown kentinde istakoz avi için dalan Michael Packard, kisa süreligine bir kambur balinanin agzinda kaldi.

56 yasindaki Packard, yaklasik 30 saniye balinanin agzinin içinde kaldiktan sonra deniz canlisinin su üstüne çikip kendisini tükürmesi sonucu kurtuldu.

Packard, yasadigi sira disi olaya iliskin yaptigi açiklamada, "13 metre kadar dalmistim ve bir anda büyük bir sarsinti hissettim, her sey karardi. Hareket edebildigimi fark ettim. Önce bir köpek baliginin isirdigini düsündüm ama etrafimda hiç dis yoktu ve agrim da yoktu. Sonra bir balinanin agzinin içinde oldugumu fark ettim." ifadesini kullandi.

Balinanin kendisini yutmaya çalistigini ve ölecegini düsündügünü belirten Packard, yaklasik 30 saniye sonra balinanin birden su üstüne çikip basini sallayarak kendisini agzindan firlattigini söyledi.

Balinaya yem olmaktan kurtulduguna inanamadigini belirten Packard, ekip arkadaslari tarafindan denizden çikarilarak hastaneye götürüldügünü, vücudunun tek parça ama morarmis oldugunu aktardi.

Biyolog Jooke Robbins ise sasirtici bu olayin büyük olasilikla bir kaza oldugunu, balinalarin normalde böyle davranmadigini dile getirdi.

Kambur balinalarin büyük miktarda yiyecek toplamaya çalistigini ve bunu yaparken de her seyi görmediklerini vurgulayan Robbins, balinalarin agizlari büyük olmasina ragmen bogazlarinin bir insanin sigabilecegi kadar genis olmadigini, agzina aldigi dalgiç Packard'i yutma olasiliginin da düsük oldugunu kaydetti.

Kaynak: AA