Türk Kizilayin Kurulusunun 153'Üncü Yil Dönümü Çankiri Ve Kastamonu'da Kutlandi

Türk Kizilay Çankiri Sube Baskani Ahmet Ulusoy, kurumun kurulusunun 153'üncü yil dönümü dolayisiyla basin açiklamasi düzenledi.

Ulusoy, sube baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda, dünyanin sayili, bölgesinin en güçlü insani yardim kurulusu olan, ihtiyaç sahiplerine yardim eli uzatmaya adayan Kizilayin Türkiye'nin merhamet çinari olmaya devam ettigini söyledi.

Türk Kizilayin özverili ve etkili sekilde yürüttügü sinir tanimayan hizmetleri sebebiyle dünyanin saygin kuruluslari arasinda yerini aldigini vurgulayan Ulusoy, "Ayrim gözetmeksizin tüm ihtiyaç sahiplerinin yaninda olan, savas ve dogal afetlerin olumsuz etkileri sonucu açilan yaralari saran Türk Kizilayi, ülkemizi en iyi sekilde temsil etmeye ve dünya barisina katki saglamaya devam etmektedir." ifadesini kullandi.

Kizilayin geleneksellesen vekaleten kurban kesim kampanyasini da 2021 yili için baslattiklarini aktaran Ulusoy, söyle konustu:

"Kurban bereketini yil boyu yasatiyorsan hilal olsun Türkiye' sloganiyla kampanya baslatan Kizilay, Türkiye dahil 21 ülkede toplam 150 bini askin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor. Kizilay, 2021 yili için vekalet bedelini yurt içi ve yurt disi için 1050 lira olarak belirledi. Yurt disindan vekalet vermek isteyenler ise 125 dolar veya 105 avro bedel karsiliginda bir hisselik vekaletini Kizilaya verebilecek."

Basin açiklamasinin ardindan Ulusoy ile yönetim kurulu üyeleri, Kizilayin kurulusunun 153'üncü yilini temsilen gökyüzüne 153 balon birakti.

- Kastamonu

Türk Kizilayin 153. kurulus yil dönümü dolayisiyla Kizilay Kastamonu Subesi gönüllüleri yürüyüs yapti.

Tasidiklari 153 balonla ???????Kisla Parki'ndan yürüyüse baslayan gönüllüler, Cumhuriyet Meydani'na kadar yürüdü.

Sehit Serife Baci Aniti önünde ellerindeki balonlari gökyüzüne birakan gönüllüler, daha sonra pasta kesti.

Türk Kizilay Kastamonu Subesi Baskani Sabit Tavil, burada yaptigi konusmada, dünyanin sayili, kurulusa "Kizilay" adini büyük önder Atatürk'ün verdigini dile getirerek, "Kizilay, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanli'dan miras olarak aldigi pek az kurumdan biriydi. Bölgesinin en büyük, dünyanin ise sayili insani yardim kuruluslarindan olan Türk Kizilay, Uluslararasi Kizilhaç Kizilay Dernekleri Federasyonunun en aktif üyesi olmasinin yani sira Federasyon Baskan Yardimciligi görevini de yürütüyor." diye konustu.

Kizilayin her zaman ihtiyaç sahiplerinin yaninda olduguna isaret eden Tavil, "Kizilay, Osmanli-Rus Savasi'ndan Kibris Baris Harekati'na kadar geçen sürede Türkiye'nin taraf oldugu tüm savaslarda, cephe gerisinde kurdugu hastaneler, hasta tasima servisleri, donattigi hastane gemileri, yetistirdigi hemsireler ve gönüllü hasta bakicilar araciligiyla savas alaninda yaralanan ve hastalanan askerlerin yardimina kostu. Kizilay, yardim elini ülke sinirlarinin disina da uzatiyor. Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Orta Dogu’dan Afrika'ya, Güney Asya'dan Kafkaslar'a kadar dünyanin neresinde bir insan acisi varsa onu dindirmek için çaba gösteriyor. Uluslararasi arenada gerçeklestirilen bu yardim çalismalari Türkiye'nin tanitilmasina da kuskusuz büyük katki sagliyor." diye konustu.

Kaynak: AA