Israil Polisi Mescid-I Aksa'dan Çikan 3 Filistinliyi Gözaltina Aldi

KUDÜS – Israil polisi, isgal altindaki Dogu Kudüs’ün Eski Sehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da kilinan cuma namazi sonrasi 3 Filistinliyi gözaltina aldi.



Harem-i Serif’te kilinan cuma namazi sonrasi Eski Sehir’den çikmaya çalisan Filistinliler ile Israil polisi arasinda Mescid-i Aksa’nin El-Esbat (Aslanli) Kapisi’nda sürtüsme yasandi.

Kapidaki yogunluk nedeniyle izdihamin yasandigi kapida, kurulan barikati kaldirma çagrisi yapan cemaat ile polis arasindaki tartisma kavgaya dönüstü.

Filistinli bir genci çevredeki bir alanda siddetle darp ettikten sonra gözaltina almaya çalisan Israil polisi, öfkeli cemaatin tepkisi üzerine Filistinli genci gözaltina alamadi.

Öte yandan Israil polisinden yapilan yazili açiklamada, Mescid-i Aksa’da kilinan cuma namazindan sonra, bazi Filistinlilerin Harem-i Serif’te polislere tas attigi ve bir kadin polisin basindan hafif yaralandigi belirtildi.

Açiklamada, kadin polisin olay yerinde tedavi edildigine vurgu yapilirken, tas atan “iki süphelinin” Mescid-i Aksa’nin Hutta kapisinda, diger bir “süphelinin” de Eski Sehir bölgesinin Sahira Kapisi’nda gözaltina alindigi kaydedildi.

Ramazan ayinin basladigi 13 Nisan'dan bu yanan Mescid-i Aksa ve çevresi ile isgal altindaki Dogu Kudüs'ün Seyh Cerrah mahallesinde Israil polisinin saldirilari nedeniyle ciddi bir gerilim yasaniyor.

Kaynak: AA