Edirne'de Kurbanlik Canli Hayvan Baskül Fiyatlari Belli Oldu

Edirne Ziraat Odasi Baskanligi teknik ihtisas komisyonu, bu yil Kurban Bayrami öncesinde, kurbanlik canli hayvan baskül fiyatlarini belirledi.

Edirne'de Kurbanlik Canli Hayvan Baskül Fiyatlari Belli Oldu
Kurbanlik canli hayvan baskül fiyatlarini belirlemek üzere Edirne Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Arabaci baskanliginda toplanan Edirne Ziraat Odasi Baskanligi teknik ihtisas komisyonu, önceki yillar belirlenmis fiyat tarifelerini, Ticaret Borsasi günlük satis baskül fiyatlarini ve kurbanlik hayvanin yetistirilme unsurlarini göz önünde bulundurarak kurbanlik canli hayvan baskül fiyatlarini belirledi.

Bir önceki yila göre fiyat tarifesinde 3 ila 5 lira artisa gidildigi açiklanan fiyat tarifesinde görüs ve öneriler sonucu, koç kilogrami 36 TL, dana 32 TL, keçi 28 TL, damizlik vasfini kaybetmis inek ise 24 TL olarak belirlendi.

Teknik Ihtisas Komisyonu, gebe ve damizlik degeri olan büyükbas ve küçükbas hayvanlarin satisina ve kesimine izin verilmeyecegini, ancak serbest veteriner hekimler tarafindan düzenlenen ve kesim yerinde görevli resmi veteriner hekim tarafindan onaylanmis olan raporda gebe olmadigi veya damizlik degeri tasimadigi belirtilen disi hayvanlarin satisina ve kesimine izin verilecegini kararlastirdi.
Kaynak: İHA