Belediye Soförlerine Egitim Düzenlendi

Nevsehir Belediyesi’nde görevli soförler için ’Genel Trafik Kurallari Egitim’ semineri düzenledi. Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran’in da katildigi seminerde belediye personellerine genel trafik kurallari ve güvenli sürüs teknikleri konularinda bilgiler verildi.

Belediye Soförlerine Egitim Düzenlendi
Nevsehir Belediyesi Insan Kaynaklari Müdürlügü tarafindan Is Sagligi ve Güvenligi Egitimleri kapsaminda düzenlenen egitim semineri Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Seminere Nevsehir Belediyesi’nin çesitli birimlerinde görev yapan soförler katildi.

Nevsehir Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü’nde görevli Kidemli Baspolis Memuru Mehmet Yildirim ve özel bir sürücü kursunda egitmen olan Cumhur Arslan tarafindan verilen egitimde katilimcilara; genel trafik kurallari, güvenli sürüs teknikleri, kamu araçlarinda dikkat edilmesi gereken hususlar, mevsim sartlarina göre araç kullanma ve trafik cezalari hakkinda bilgiler verildi.

Seminerde bir konusma yapan Nevsehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran, bu tür egitim seminerlerinin halka daha verimli hizmet sunulmasi ve kamu kaynaklarinin verimli kullanilmasi açisindan büyük önem tasidigini söyledi.



Kamu araçlarini kullanan çalisanlarinin trafikte her zaman diger araç sürücülerine örnek olmasi gerektigini vurgulayan Savran, “Kamu çalisanlari olarak hepimizin isimizi sahiplenmemiz ve hakkiyla yapmamiz gerekiyor. Bu gün burada egitim alan kiymetli belediye personellerimize kamu araçlari emanet ediliyor. Dolayisiyla her birinizin bu araçlara kendi araçlarinizdan daha titiz davranmasi gerekiyor. Çünkü bun araçlarin hepsi birer milli servet ve vatandaslarin vergileriyle alinan kamu araci. Bu araçlara kendi araciniz gibi sahip çikmak ve kullanmak hepinizin görevi. Bu bir vebaldir ve bu vebalden kurtulmak için isinizi iyi yapmaniz ve aracinizi iyi bakmaniz gerekir. Milletin emanetinden sorumlusunuz ve bu emaneti korumak boynunuzun borcu. Bu konuda ben hepinize güveniyorum. Bundan sonraki dönemde de özellikle trafik güvenligi ve kurallari konusunda da azami hassasiyet göstereceginize inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA