Bartin Üniversitesi 'Perakende Ve E-Ticaret' Patent Basvurularinda Ikinci Sirada

Her geçen yil patent basvuru ve tescil sayilarini arttirmayi basaran Bartin Üniversitesi, 2020 yilinin degerlendirildigi siralamada “Perakende ve E-ticaret” alaninda üniversiteler arasinda ikinci oldu.

Bartin Üniversitesi 'Perakende Ve E-Ticaret' Patent Basvurularinda Ikinci Sirada
Bilginin öneminin her geçen gün daha da arttigi günümüzde Bartin Üniversitesi’nde patent, faydali model ve tasarim konularinda farkindaligi arttiracak çalismalara devam ediliyor. Belli araliklarla egitimlerin verildigi üniversitede akademisyen, arastirmaci ve ögrenciler tarafindan gerçeklestirilen Ar-Ge ve Inovasyon projeleri ile ülke olarak rekabet gücünün arttirilmasi hedefleniyor. Bu dogrultuda 2017-2020 yilinda Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapilan basvurular sonucunda üniversitenin 10 tescil ve 14 ise tescil süreci devam eden çalismasi bulunuyor.

"Perakende ve E-ticaret alaninda ikinci sirada"

Patentefect tarafindan yayinlanan “Türkiye’nin Patent Raporu – 2020” raporuna yansiyan verilerde Türkiye’de patent basvuru ve tescil sayilarinin her geçen yil arttigi ifade edildi. Türkiye’nin Perakende ve E-ticaret Alanindaki Patent Sampiyonlari” basliginda ise firmalar ve üniversiteler ayri ayri siralandi. “Sürdürülebilir gelisim” hedefiyle çalismalarini sürdüren Bartin Üniversitesi bu siralamada “Perakende ve E-ticaret” alaninda üniversiteler arasinda ikinciligi FSM Vakif Üniversitesi ile birlikte paylasti.

“Basarilarimizi daha yukarilara tasimayi hedefliyoruz”

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Fikri ve Sinai Mülkiyet Haklari’nin korunmasini saglamak ve teknolojik gelismelerle yenilikleri takip etmelerine destek olmak hedefleriyle önemli adimlar attiklarini söyledi.



Rektör Uzun, “Hedeflerimiz dogrultusunda 2018 yilinda Patent Koordinasyon Birimi kuruldu. Türk Patent ve Marka Kurumu ile taraflarin dogru ve eksiksiz olarak bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi amaciyla bir protokol imzalandi. Ardindan Bilgi ve Doküman Birimi kurularak konuyla ilgili tüm mevzuat ve yayinlara ulasilmasi mümkün hale getirildi.

Bu süreçte tüm bilesenlerimizin ulusal ve uluslararasi fonlardan etkin bir sekilde yararlanilmasi amaçlandi. Egitimler ve anlik bilgilendirmeler basta olmak üzere birçok uygulama hayata geçirildi. Çalismalarimizin sonuçlarini aliyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni hedefimiz ise bu basarimizi tüm bilesenlerimizle birlikte daha yukarilara tasimak” diye konustu.

Kaynak: İHA