AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yazici, Rize Organize Sanayi Bölgesi'nde Incelemelerde Bulundu

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, Rize Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili "Iyidere Lojistik Merkezi'nin yapimina baslanmasi ikinci etap organize sanayi bölgesine talebi Türkiye ölçeginde yayginlastirilmis çesitlendirmis durumda." dedi.

Yazici, çesitli programlar için geldigi Rize'de Kalkandere ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Daha sonra beraberindeki AK Parti Il Baskani Ishak Alim ve partililerle Organize Sanayi Bölgesine geçen Yazici, burada hizmete açilan fabrikalari gezdi.

Yazici, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, Organize Sanayi Bölgesi'nin birinci etabinda 23 sanayi isletmesi bulundugunu, çalisan sayisinin da 400 oldugunu söyledi.

Tam kapasite çalismaya baslamasi halinde burada bin 500 kisinin istihdam edilecegini kaydeden Yazici, "Talepler dikkate alinmak sureti ile ikinci etap çalismalari devam ediyor. Arsanin temini kamulastirilmasi konusunda ilerlemeler saglanmis durumda. Talepler alinma asamasina gelinmis ve bu bölümde 21 sanayi parseli olusturulacak." diye konustu.

Sanayi bölgesindeki sorunlarin kendilerine iletildigini ve çözümü için çalistiklarini aktaran Yazici, söyle devam etti:

"Rize’nin kalkinmada öncelikli yöreler çalismasinda üçüncü kümeye getirilmis olmasi nedeniyle sanayi bölgesinin imkanlarin kazanilmasi bakimindan aleyhe etkiliyor. Öyle bir duruma getirilmis ki; Gaziantep, İçel, Samsun ile ayni düzeyde. Ilgili bakanliga iletecegiz ve arkadaslar bunu degerlendirecek. Bir diger konu burada faaliyet için ihtiyaç duyulan dogalgaz erisiminin saglanmasi. Çünkü, çok yüksek maliyetle depolanmis yerden temin ediyorlar. Insallah sisteme entegre olacak sekilde dogalgazin gelisimi saglanmasi konusunda çalisma yapacagiz. Üçüncü bir sorun ise buranin bir tünel ile Ovit ve lojistik ag baglantisinin saglanmasi."

Tünel yapimi talebinin çok hakli yerinde oldugu konusunda görüs oldugunun altini çizen Yazici, sunlari kaydetti:

"Biraz duraksamis durumda insallah bunu tekrar hatirlatip gelismesini saglayacagiz. Organize Sanayi Bölgesi'nin Rize'ye saglayacagi imkanlarin önemi diger ünitelerinde bu alana etkisiyle daha belirgin hale geliyor. Sunu demek istiyorum; Iyidere Lojistik Merkezi'nin yapimina baslanmasi ikinci etap organize sanayi bölgesine talebi Türkiye ölçeginde yayginlastirilmis çesitlendirmis durumda. Son derece sevindirici, arkadaslarimiz burayi ilgiyle dikkatlice takip ediyor."

Kaynak: AA