ABD'de Zahid Quraishi, Senato Tarafindan Atanan Ilk Müslüman Bölge Yargici Oldu

ABD'nin New Jersey eyaletinde hakim olarak görev yapan, Pakistan asilli Zahid Quraishi ilk Müslüman Bölge Yargici olarak atandi.

Amerikan Senatosu, Zahid Quraishi'nin New Jersey eyaleti için bölge yargici olmasini onaylayarak, ABD'de ilk defa, anayasanin III. maddesinde belirtilen ayricalikli haklara sahip bir Müslüman federal yargici görev basina getirdi.

Senato Çogunluk Lideri Chuck Schumer, oylamadan önce söz konusu atama ile ilgili, "Yalnizca demografik degil, profesyonel çesitliligi de genisletmeliyiz ve Baskan Biden'in bu konuda benimle ayni fikirde oldugunu biliyorum. Quraishi, ABD tarihinde III. Madde federal yargici olarak görev yapan ilk Amerikali Müslüman olacak." diyerek Quraishi'nin böyle bir göreve atanmasinin önemine dikkati çekti.

ABD Baskan Joe Biden tarafindan aday gösterilerek ilk Müslüman Bölge Yargici olma yolu açilan Quraishi New Jersey'de sulh hakimi olarak basarili bir kariyer geçmisine sahip.

ABD Iç Güvenlik Bakanliginda bir süre basdanisman yardimcisi olarak da görev yapan Müslüman yargiç, 2004-2006 yillari arasinda askeri savci olarak hizmet ettigi ABD ordusunda yüzbasi rütbesini kazanmisti.

Kaynak: AA