(Özel) 4 Milyonluk Lüks Araci Ile Çocuklarin Hayalini Gerçeklestiren Gizemli Is Adami Ortaya Çikti

Izmir’in arka mahallelerinde yasayan çocuklarin lüks araba hayalini gerçege dönüstürüp yaklasik 4 milyon lira degerindeki araciyla çocuklara unutulmaz bir gün yasatan gizemli is adami ortaya çikti. Çocuklari mutlu etmek için bunu yaptigini söyleyen is adami Borga Kurter, "Biz çocukken mahallemizden böyle arabalar geçtiginde araba çizilecek diye yanina bile yaklastirmazlardi. Bir gün kendi spor aracim olursa tam tersini yapacagim, çocuklari sevindirecegim diye kendime söz vermistim" dedi.

(Özel) 4 Milyonluk Lüks Araci Ile Çocuklarin Hayalini Gerçeklestiren Gizemli Is Adami Ortaya Çikti
Geçtigimiz günlerde Izmir’in Bayrakli ilçesi Refik Sevket Ince Mahallesi’nde yasayan çocuklar, normalde sadece oyuncagiyla oynayabildikleri yaklasik 4 milyon lira degerindeki lüks spor arabanin mahallelerine geldigini görünce çok sasirdi. Minik çocuklarin kirmizi spor araba hayalini birkaç dakikaligina da olsa gerçege dönüstüren Izmirli is adami, çocuklara hediyeler de verip mahalleden uzaklasti. Görüntülerin sosyal medyada yayilmasinin ardindan minik çocuklarin hayalini gerçeklestiren gizemli is adami da ortaya çikti.

Senelerce yurt disinda yasadigini ve çocukken pahali spor araçlara meraki oldugunu söyleyen Izmirli is adami Borga Kurter, “Biz çocukken mahallemizden böyle arabalar geçtiginde araba çizilecek diye yanina bile yaklastirmazlardi. Bir gün kendi spor aracim olursa tam tersini yapacagim, çocuklari sevindirecegim diye kendime söz vermistim” diyerek çocuklari mutlu etmeye gayret gösterdigini söyledi.



“Bunu yapma nedenim sadece çocuklari sevindirmekti”

Çocuklari yaklasik 4 milyon liralik spor arabasiyla gezdirmesinin ardindan sosyal medyada bazi kötü yorumlarin oldugunu gördügünü ve bu nedenle kendini gizlemekten vazgeçtigini ifade eden Kurter, "Bir elin verdigini diger el görmesin derler. Ben kendimi ortaya çikarmadan böyle bir sey yapmak istemistim ama bazi insanlar tepki gösterdi. Bunu yapma nedenim sadece çocuklari sevindirmekti. Imkanim oldukça çocuklari gezdirip sevindiriyorum. Onlara unutulmaz bir deneyim yasatmak istiyorum. Tek amacim çocuklari sevindirmek” dedi.



“Yolunuzu mu kaybettiniz diyorlar”

Imkan buldukça Izmir’in arka mahallelerinde yasayan çocuklari kirmizi spor arabasiyla gezdirgini söyleyen Kurter, “Sokaga ilk girdigimde ‘Yolunuzu mu kaybettiniz? Yanlis mi geldiniz?’ diye tepkiler aliyorum. Çocuklarin yani sira anne ve babalar da mutlu oluyorlar. Onlar sevindikçe ben de seviniyorum. Onlar mutlu oldugu için ben de bunu yapmaya devam edecegim. Bunun imkansiz bir sey olmadigini göstermek istiyorum aslinda. Çocuklar çok asiri tepki gösteriyorlar. Onlar dogal oldugu için mutluluklari yüzlerine yansiyor. Bos zamanimda böyle bir sey yapmak benim için de iyi oluyor” diye konustu.



“Izmirli çocuklar kirmizi spor arabali abilerini beklesin”

Gittigi yerlerde kendisini tanitmadigini söyleyen Kurter, “Ben Allah’in bir kuluyum’ diyorum. Kendime hatira olsun diye fotograflar çekiyorum bazen. Bir defasinda sokaga girdigimde bu aracin aynisinin oyuncagi bir çocukta varmis. Kosa kosa yanima geldi. ‘Bende de aynisi var’ dedi.

Gerçegine binince çok sevindi. Aileler de çok olumlu yaklasiyor çocuklari mutlu oldugu için ama sosyal medyada herkes istedigini yazabildigi için kötü yorumlar geliyor. Azim edip çalisirlarsa bu aracin imkansiz, ulasilamaz bir sey olmadigini gösterip onlari tesvik etmek de istiyorum. En son bir engelli çocugumuzu gezdirdim. Ailesi sosyal medyadan beni bulmus sonra. Çocuk evde bir hafta boyunca bunu anlatmis. Bunu yapmaya devam edecegim. Izmirli çocuklar kirmizi spor arabali abilerini beklesin. Hiç beklemedikleri yerde karsilarina çikip onlari gezdirebilirim” dedi.

Kaynak: İHA