Mardin'e 17 Spor Tesisi Kazandirilmasi Için Protokol Imzalandi

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Spor Toto Teskilat Baskanligi'nin katkisiyla Artuklu Belediyesi tarafindan ilçede 17 spor tesisi kurulmasi için protokol imzalandigi bildirildi.

Artuklu Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, protokole göre ilçede 5 sentetik çim yüzeyli futbol sahasi, 5 basketbol ve voleybol sahasi, 5 tenis kortu, çok amaçli spor salonu ve gençlik merkezi kurulacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Artuklu Belediye Baskani Abdülkadir Tutasi, daha önce Gençlik ve Spor Bakanligi ile Spor Toto Teskilat Baskanliginin katkisiyla ilçeye kazandirilan 10 hali saha ile yari olimpik kapali yüzme havuzunu gençlerin hizmetine sunduklarini animsatti.

Yeni protokol ile de ilçede 17 spor tesisi kurmak için çalismalara baslayacaklarini ifade eden Tutasi, vatandaslarin her seyin en güzeline layik oldugunu vurguladi.

Tutasi, sunlari kaydetti:

"Gençligi düsünüyoruz. Gençlerimizi kötü aliskanliklardan uzak tutabilmek, sportif faaliyetlere yönlendirebilmek ve egitimlerine destek olmak amaciyla ugras veriyoruz. Insallah bu tesislerle merkezde ve kirsalda yasayan halkimizin bir talebini daha gerçeklestirmis olacagiz. Sosyal belediyecilikte de birçok basarili hizmeti ilçe halkina sunuyoruz. Ilçemize verdikleri destek için basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Mehmet Muharrem Kasapoglu ve Spor Toto Teskilat Baskanimiz Sayin Bünyamin Bozgeyik'e sahsim ve ilçem adina çok tesekkür ederim."

Kaynak: AA