Iyidere Lojistik Merkezi Için Deniz Dolgusu Basladi

Artvin Havalimani projesinden sonra deniz dolgusu ile yapilacak Iyidere ilçesindeki Lojistik Merkezi için de dolgu islemi basladi.

Iyidere Lojistik Merkezi Için Deniz Dolgusu Basladi
Ikizdere ilçesine bagli Cevizlik köyündeki tartismalara neden olan tas ocagindan çikartilan malzemeler ile dolgusu yapilan lojistik merkezinde toplamda bir ayda 41 bin ton dolgu islemi gerçeklestirildi.

Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimani ve Rize’nin dogu ve Güneydogu’ya açilan kapisi olan Ovit Tüneli ile entegre olacak olan Iyidere Lojistik Merkezi’nin sadece Rize’nin degil Türkiye’nin de ekonomisine büyük katki saglayacagini söyledi.



Vali Çeber “Havalimanimiz bizim entegre yatirimlar silsilemizin içerisinde ki bir yatirimimizdir. Bunu tamamlayan turizm merkezlerine ulasim yollarimiz, mastir planlarimiz devam ediyor. Ayder gibi gündeme yansiyan birçok yerde yatirimlarimiz devam ediyor. Diger taraftan ticari olarak organize sanayimizin ikinci etabina basliyoruz. Lojistik limanimizin çalismalari büyük bir hizla devam ediyor. Oraya da bugüne kadar 41 bin ton dolgu yaptik. Ikizdere Cevizlik Tas Ocagi’ndan malzeme tasinmaya baslandi. Lojistik limanimiz da bizim Ovit Tüneli ve Erzurum yoluyla beraber Dogu ve Güneydoguya baglayacak ve Dogu ve Güneydogu’da üretilen her türlü ürün, her türlü teknoloji malzemesini biz bu yolla Erzurum-Rize yolu üzerinden lojistik merkezimize tasiyacagiz. Ve bu lojistik limanimiz Karadeniz’in çok önemli bir lojistik merkezi olacak. Bizim Orta Asya’ya, Kafkaslara açilan kapimiz olacak. Bu havalimani, lojistik merkez gibi birbirine entegre projeler ile birkaç seviye birden bu yörenin ticaret, turistik, tarimsal seviyesini yükseltecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA