Istanbul'da 225 Bin Liralik Çanta Hirsizligi Saniye Saniye Kameralara Yansidi

Istinye’de bir AVM’deki lüks magazaya giren Rus uyruklu 2 süpheli, 225 bin lira degerindeki çantayi x-ray cihazindan geçirmek için düzenekli çantanin içerisine koyarak çaldi. Hirsizlik anlari kameralara yansirken, Sisli’de de baska bir AVM’deki magazadan ayni yöntemle hirsizlik yapan süpheliler, kaldiklari otelde çaldiklari çantayla birlikte Sariyer Asayis Büro Amirligi ekipleri tarafindan kiskivrak yakalandi. Gözaltina alinan Rus hirsizlar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Istanbul'da 225 Bin Liralik Çanta Hirsizligi Saniye Saniye Kameralara Yansidi
Olay, geçtigimiz Persembe günü saat 12.30 siralarinda Sariyer Istinye Katar Caddesi üzerindeki bir AVM’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre ögle saatlerinde yesil sapkali, siyah paltolu ve renkli sirt çantali bir sahis, AVM’deki lüks bir magazaya girdi. Içeride bir süre dolanan sahis, etrafi kolaçan ettikten sonra 225 bin lira degerindeki bir çantayi kasla göz arasinda çaldi. Çantayi boynunda asili olan diger bir düzenekli çantanin içerisine koyan sahis, bu sayede x-ray cihazina yakalanmadan magazadan ayrildi. Hirsizlik anlari ise güvenlik kameralarina yansidi.

Sariyer polisi hirsizlari adim adim izledi

Olayin ardindan magaza yetkilisi Merve Ç., çantanin yerinde olmadigini fark ederek güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldi. Yapilan incelemeler sonucunda sahsin çantayi çalarak magazadan ayrildigi tespit edildi. Yetkili bunun üzerine polis ekiplerine ihbarda bulundu. Ihbar üzerine olay yerine gelen Sariyer Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri, çalisma baslatti. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, çantayi çalan sahsin yaninda baska biriyle taksiye binerek AVM’ye geldiklerini tespit etti. Bunun üzerine taksi sürücüsü Selahattin K.’ya ulasan Sariyer polisi, sahislarin Sisli Harbiye Halaskargazi Caddesi üzerinden taksiye bindiklerini belirledi.

225 bin liralik çanta posete sarilmis bulundu

Sariyer Asayis Büro Amirligi ekipleri devam eden çalismalarda Rus uyruklu olduklarini belirledikleri 2 sahsin, Mecidiyeköy’de bir AVM’de de baska bir hirsizlik olayina karistiklarini tespit etti. Bunun üzerine adim adim takibe baslayan polis ekipleri, sahislarin Sisli’de bir otelde kaldiklarini belirledi. Otel odasina baskin düzenleyen polis, 38 yasindaki Ivan F. ve 42 yasindaki Sergei C.’yi kiskivrak yakaladi.

Rus hirsizlar tutuklandi

Otel odasinda arama yapan Sariyer Asayis Büro Amirligi ekipleri, hirsizlarin çaldigi 225 bin liralik çantayi havalandirma boslugunda posete sarilmis halde buldu. Aramalarinda ardindan gözaltina alinan 2 Rus hirsiz ve ele geçirilen çanta, emniyete götürüldü. Odada yapilan aramalar da kameralara yansidi. Emniyette ifadeleri alinarak adli islemleri tamamlanan 2 Rus süpheli, sevk edildigi adliyede çikartildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çanta ise magaza yetkilisine teslim edildi.
Kaynak: İHA