Is Insanlari Atatürk Üniversitesini Ziyaret Etti

Son zamanlarda is yatirimlarinin yogunlastigi Erzurum’a yeni istihdam ve yatirimlar yapmak üzere gelen Yesil Kundura Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Kizanlikli ve yönetimi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’yi ziyaret ederek çesitli görüsmelerde bulundu.

Is Insanlari Atatürk Üniversitesini Ziyaret Etti
Erzurum’da yatirimlarin yapilacagi alanlari ve imkânlari inceleyen Hüseyin Kizanlikli’ya yapmis oldugu gezilerde ve Rektör Çomakli’yi ziyaretinde Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen eslik etti.

Konuklarini Rektörlük makaminda agirlayan Prof. Dr. Çomakli, yapilacak yatirimlar için Erzurum’un tercih edilmesi hususundaki memnuniyetini dile getirerek, Atatürk Üniversitesinin bu tarz yatirimlari daima destekledigini söyledi.



“Erzurum’un Kalkinmasi Için Gerçeklesecek Girisimlerin Destekçisi Olacagiz”

Erzurum’un bir yatirim ve cazibe merkezi oldugunu söyleyen Rektör Çomakli, sehrin yöneticileri olarak son yillarda dogu ile bati arasinda ticaret ve kültür köprüsü olusturmak için hummali bir çalisma içerisinde olduklarini ifade etti.

"Yatirimcilari bölgemize çekmek, kalkinmayi kollektif akilla saglamak ve kentimizle diger sehirler arasindaki iktisadi entegrasyonu güçlendirmek için üniversite olarak isbirliklerimizi sürdürüyoruz” diyen Rektör Çomakli, Erzurum’un ticari hayatini anlayabilmek için sehre stratejik, kültürel ve ekonomiyi anlayan bir gözle bakmak gerektigini belirterek, genel hatlariyla tarim, hayvancilik ve hizmet sektöründen olusan sehir ekonomisini çesitlendirmek ve yeni yatirimlara destek vermek için gerçeklesecek tüm çalismalarin içerisinde yer alinacagina vurgu yapti.

Ziyaretin sonunda Rektör Çomakli konuklarina, Türkiye’nin 2023 vizyon projelerinden olan Dogu Anadolu Gözlemevi (DAG) hakkinda bilgi verdi.
Kaynak: İHA