Eskisehir'de Eylül Ayinda Gökyüzü Hava Gösterileri Ile Renklenecek

Eskisehir'in Sivrihisar ilçesinde, 12 Eylül'de yapilacak "Sivrihisar Hava Gösterileri 2021" için hazirliklar sürüyor.

Sivrihisar Uluslararasi Sportif Havacilik Merkezi, Eskisehir'e 94 kilometre uzakliktaki ilçenin Yesilköy Mahallesi'nde 2014'te faaliyete geçirdigi Necati Artan Tesisleri'nde, bu yil gösterilerin 6'ncisini gerçeklestirecek.

Etkinlikte, Türk Hava Kuvvetlerinden "Türk Yildizlari" ve Jandarma Genel Komutanliginin "Çelik Kanatlar" akrobasi timleri ile Emniyet Genel Müdürlügü Havacilik Dairesi Baskanligi ekibi gösteriler sunacak.

Türkiye'nin ilk profesyonel akrobasi pilotu Ali Ismet Öztürk "Mor Menekse" adli uçagiyla, Türkiye'nin tek sivil kadin akrobasi pilotu kizi Semin Öztürk Sener ise kirmizi renkli "Pitts S2-B" uçagiyla gökyüzünü renklendirecek.

M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi envanterindeki uçaklarin da yer alacagi etkinlige yerli ve yabanci pilotlar katilacak.

- "Gökyüzü sevdalilari bizleri evlerinden izleyebilecek"

Sivrihisar Uluslararasi Sportif Havacilik Merkezi Organizasyon Komitesi Baskani Senan Öztürk, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle etkinligi geçen sene oldugu gibi bu yil da seyircisiz gerçeklestireceklerini söyledi.

Organizasyonu, sosyal medya hesaplari ve video paylasim platformlarindan canli yayinlayacaklarini ifade eden Öztürk, söyle konustu:

"Bu yil M.S.Ö. Müzesi envanterindeki bütün hava tasitlarimiz gösteride olacak. Türk Yildizlari, Jandarma Çelik Kanatlar, Semin Öztürk Sener, Ali Ismet Öztürk, Hürkus 'Sivrihisar Hava Gösterileri 2021'de bizlerle olacak. Kovid-19 salgini nedeniyle bu yil da gökyüzü sevdalilari bizleri evlerinden izleyebilecek. Gösteri alanimiz içinde belirli sayidaki spotterler ile basin mensuplari olacak. Kovid-19 tedbirleri kapsaminda maske, mesafe ve hijyen kurallarini dikkate alarak gösterimizi gerçeklestirecegiz."

Kaynak: AA