Erzincan'da 'Covid 19'Da Hemsirelik' Adli Sokak Tiyatrosu Düzenlendi

Erzincan’da Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsireligin Renkleri Kulübü tarafindan Covid 19’da hemsirelerin klinikte yasadiklari zorluklari sergilemek amaci ile “Covid 19’da Hemsirelik” adli sokak tiyatrosu düzenlendi.

Erzincan'da 'Covid 19'Da Hemsirelik' Adli Sokak Tiyatrosu Düzenlendi
Etkinlik kapsaminda hemsirelerin pandemi sürecinde çalisma ortaminda yasamis olduklari zorluklar canlandirildi. Cumhuriyet Meydaninda gerçeklesen etkinlige Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci ve Prof. Dr. Adem Basibüyük Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nadiye Özer, fakülte ögretim elemanlari, Erzincan Mengücek Gazi Egitim Arastirma Hastanesi Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü ve vatandaslar katildi.

Saygi durusu, Istiklal Marsi ve konusmalarin ardindan Erzincan ve Türkiye’nin farkli illerinden saglik sehitleri anilarak baslayan etkinlik programi, “Covid 19’da Hemsirelik” adli tiyatrosu ile devam etti.

Gösterinin ardindan Rektör Prof. Dr. Akin Levent, “Ögrencilerimiz tiyatroda, saglik alanindaki siddet olaylarini, pandemide basta hemsirelerimiz olmak üzere saglik çalisanlarinin çektikleri sikintilari aktarirken, saglik çalisanlarinin bir taraftan bas taci edilisini ve bir taraftan da ugradiklari siddeti en güzel sekilde sessiz tiyatroyla yansittilar. Ben o yüzden çok anlamli buldum.” diyerek emegi geçenlere tesekkürlerini sundu. Benzer etkinliklerin ülke genelinde yapilmasi gerektigine de deginen Levent, bu etkinliklerin saglik çalisanlarinin sayginliklarinin artmasi açisindan önem arz ettigine dikkat çekti.
Kaynak: İHA