Denizli'de Aile Sagligi Merkezlerinde Biontech Asi Uygulamasi Basladi

Pandemi ile mücadelede en büyük gücün asi oldugunu vurgulayan Il Saglik Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli’de Aile Sagligi Merkezlerinde de BioNTech asi uygulamasinin basladigini, olusturulan asi ikna timleri, asi danisma-randevu masalari ile de Denizli’de adeta bir seferberlik baslattiklarini belirtti.

Denizli'de Aile Sagligi Merkezlerinde Biontech Asi Uygulamasi Basladi


Asiya erisimin artik çok kolaylastigini belirten Il Saglik Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, BioNTech asisinin Il merkezi ve ilçelerde devlet hastaneleri ile Aile Sagligi Merkezlerinde uygulanmaya baslandigini, vatandaslarin buralardan randevularini alip asilarini yaptirabilecegini söyledi.

Denizli’de yaklasik 456 bin asi yapildigini belirten Öztürk, “Saglik Bakanligimizin belirledigi gruplamalar baz alinarak sistemli sekilde Ilimizde asi çalismalari devam ediyor. Bugüne kadar Denizli’de yaklasik 456 bin asi yapilirken yaklasik 264 bin 1. doz, 192 bin de 2. doz asi uygulandi. Bu rakamlarin önümüzdeki günlerde katlanarak artacagini düsünüyoruz. Çünkü Sinovac asisinin yaninda artik BioNTech asisi da Ilimizde hem hastanelerimizde hem de Aile Sagligi Merkezlerimizde uygulanabilmekte. Müdürlügümüz Bulasici Hastaliklar Birimi tarafindan Merkez ve Ilçede BioNTech asisi yapilmasi planlanan Aile Sagligi Merkezlerinde görevli saglik personellerimize BioNTech asi uygulamasiyla ilgili egitimler tamamlandi ve asi uygulamasi buralarda da baslatildi. Bu haftadan itibaren Merkez ve Ilçelerimizde bünyesinde 4 ve üzeri Aile Hekimi bulunan Aile Sagligi Merkezimizde de yapilabilmektedir. Böylece asi uygulama noktalari Ilimizde artti ve vatandaslarimizin asiya ulasimi kolaylasti. Korona virüs ile mücadelede asi en büyük silahimiz oldugunu biliyoruz, bu nedenle asi sirasi gelen vatandaslarimizi Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden veya ALO 182’den kendilerine en yakin saglik tesisine randevu alarak asilarini yaptirmaya bekliyoruz” dedi.



Asi ikna timleri ve asi masalari ile vatandaslar asi hakkinda bilgilendiriliyor

Il Saglik Müdürü Berna Öztürk, Korona virüse karsi mücadelede asi hakkinda bilgilendirmelerin yapilmasi ve vatandaslara asi randevulari konusunda yardimci olmak amaciyla tüm kamu hastanelerinde ‘asi danisma ve randevu masalari’ kuruldugunu belirtti.

Ilçe Saglik Müdürlükleri ile Toplum Sagligi Merkezleri çalisanlarindan da ‘asi ikna timleri’ olusturduklarini ifade eden Il Saglik Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, “Asi ikna timlerimiz ile asi sirasi gelip asi konusunda yeterli bilgiye sahip olmadigi için asidan çekinen ya da asiya nasil ulasacagini bilemedigi için henüz asisini olmayan vatandaslarimiza tek tek ulasarak asinin koruyuculugu ve önemi hakkinda bilgilendirmede bulunuyor, asi ile ilgili soru isaretlerini gideriyoruz. Yine hastanelerimize tedavi için basvuran hastalarimiz ve arasinda asi sirasi gelip yaptirmayan var ise onlari asi danisma ve randevu masalarimizda asinin önemi konusunda bilgilendirerek asi randevularini olusturup, mümkünse asisini yaptirarak hastaneden ayrilmasini sagliyoruz. Ayrica hasta yakinlari da asi sirasi geldiyse bu masalara gerekli bilgi ve randevu islemleri için basvurabilirler. Sayin Saglik Bakanimizin da sürekli vurguladigi gibi eski normalimize asi ile ulasabiliriz. Asi olarak bagisiklik kazanacak ve salgini gündemimizden çikaracagiz. Bu nedenle Denizli’de vatandaslarimizi bir an önce asiya ulastirmak için tüm saglik tesislerimiz ile asi hizmetindeyiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA