Çorum'daki Aile Sagligi Merkezlerinde Biontech Asisi Uygulanmaya Baslandi

Çorum'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda Kovid-19 asisi BioNTech, aile sagligi merkezlerinde uygulanmaya baslandi.

Çorum'daki Aile Sagligi Merkezlerinde Biontech Asisi Uygulanmaya Baslandi
Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin, sosyal medya hesabindan BioNTech asisi için kamu ve özel hastanelerle birlikte aile hekimliklerinin de devrede oldugunu duyurmasi üzerine Çorum'da aile sagligi merkezlerinde de asi çalismalarina baslandi.

e-Nabiz ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alan vatandaslar, aile sagligi merkezinde Kovid-19 asisi yaptirabiliyor.

Il Saglik Müdürü Ömer Sobaci, AA muhabirine, aile saglik merkezlerinde BioNTech asisi yapilmaya baslamasinin asilama hizini daha da artiracagini söyledi.

BioNTech asisi için aile sagligi merkezlerinde gerekli tedbirlerin alindigini belirten Sobaci, sirasi gelen vatandaslarin istedikleri aile sagligi merkezi ya da özel hastaneden randevu alip asisini yaptirabilecegini kaydetti.

Sobaci, salginla mücadelede asinin en önemli unsurlardan oldugunun altini çizerek, vatandaslari, sirasi geldiginde vakit kaybetmeksizin asi olmaya davet etti.

Ögretim görevlisi Furkan Akbulut ise akademisyenlerin asi kapsamina alinmasiyla randevu alarak Gazi Aile Sagligi Merkezi'nde ilk doz asisini yaptirdi.

Akbulut, üniversite personelinin asi kapsamina alinmasiyla hemen randevu basvurusu yaptigini söyledi.

Salginla etkin mücadele için herkesin mutlaka asi yaptirmasi gerektigini vurgulayan Akbulut, "Salgin sürecini atlatmamiz için nüfusun yüzde 75'inin asilanmasi gerektigi belirtiliyor. Bu nedenle sirasi gelen herkes asisini yaptirmali. Aile sagligi merkezlerinde BioNTech asisina baslanmasi, vatandaslarin asiya erisimini kolaylastiracaktir." dedi.

Gazi Aile Sagligi Merkezi'nde ilk doz asisini olan Cafer Karaçam da evinin yanindaki aile sagligi merkezinde kolay sekilde asisini yaptirdigini anlatti.

Vatandaslara saglanan kolayliktan ötürü yetkililere tesekkür eden Karaçam, "Bu çok büyük nimet. Aile hekimlerimiz, hemsirelerimiz bize burada yardimci oluyor. Evimin hemen yaninda, iki dakikada asimi oldum. Doktorlarimizdan, hemsirelerimizden Allah razi olsun. Herkesin mutlaka asi olmasi gerekiyor." diye konustu.

Kaynak: AA