CHP Ekonomi Ve Esnaf Masalari Üyeleri, Mus'ta Ziyaretlerde Bulundu

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak baskanligindaki CHP Ekonomi Masasi heyeti ile Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba baskanligindaki Esnaf Masasi heyeti Mus'ta ziyaretlerde bulundu.

Ticaret ve Sanayi Odasi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odasini ziyaret eden Öztrak, Agbaba ve heyet üyeleri, daha sonra esnafin sorunlarini dinledi.

Kentteki bir otelde sivil toplum kurulusu temsilcileriyle bir araya gelen Öztrak, ekonomide sikintilarin yasandigini savundu.

Muhalefet olarak hükümete "sunu yapin, bunu yapin" diye önerilerde bulunmak zorunda kaldiklarini anlatan Öztrak, söyle konustu:

"Issizligin en önemli problem oldugu yerlerden biri dünden beri gezmekte oldugumuz 3 ilimiz, Mus da bunlarin arasinda. Mus'la ilgili rakamlar nedir diye baktigim zaman gördügüm en çarpici rakam su, çalisma çaginda olan insanlarin sadece yüzde 39'u is gücü piyasasinda. Oysa Mus'a baktiginizda son derece bereketli topraklari var."

Genel Baskan Yardimcisi Agbaba ise esnaf için 1 Haziran'da normallesmenin basladiginin söylendigini ancak hala bir normallesmenin basladigindan söz edilemeyecegini ileri sürdü.

Daha sonda Bulanik ilçesine geçen heyet üyeleri, esnafi ziyaret etti, parti binasinda vatandasla bulustu.

Kaynak: AA