Arap Parlamentosu, Avrupa Parlamentosu'nu Fas Ile Ispanya Arasindaki Krize Müdahale Etmemeye Çagirdi

Arap Parlamentosu, Avrupa Parlamentosu'na Fas ile Ispanya arasindaki "göçmenlerle ilgili" ikili krize müdahale etmemesi çagrisinda bulundu.

Arap Parlamentosu, Avrupa Parlamentosu'nun, Fas'in Ispanya idaresindeki Ceuta (Sebte) sehrine göç krizinde resit olmayanlari kullanmasini reddeden bir karar yayinlamasinin ardindan yazili bir açiklama yapti.

Avrupa Parlamentosunda bugün konuyla ilgili yapilan oylamada yasa tasarisi 85 ret oyuna karsilik 397 evet oyuyla kabul edilmisti.

Arap Parlamentosunun açiklamasinda, Avrupa Parlamentosu'na "gerilimi artiracak herhangi bir tavir almaktan kaçinmasi, Fas ve Ispanya'ya da krizi tamamen ikili bir çerçevede çözme" çagrisinda bulunuldu.

Fas ile Ispanya arasindaki krizin, Avrupa'yla ilgili bir krize dönüstürülmeden iki ülke arasindaki diplomatik yollar ve dogrudan müzakerelerle çözülebilecegi kaydedilen açiklamada, Fas'in birçok yapici girisimle gerilimi ortadan kaldirmaya önem verdigini kanitladigi belirtildi.

Fas Krali 6. Muhammed, 1 Haziran'da, Avrupa devletlerinde bulunan resit olmayan Fasli düzensiz göçmenler sorununun çözüme kavusturulmasi için Içisleri Bakani Abdulvafi Leftit ve Fas Disisleri Bakani Nasir Burita'yi görevlendirmisti.

Ayni gün Fas Içisleri ve Disisleri Bakanliklari tarafindan yapilan ortak yazili açiklamada, su ana kadar basta Ispanya ve Fransa olmak üzere Avrupa devletleri ile olusturulan ortak mekanizmalar sonucu binlerce düzensiz göçmenin ülkeye geri getirildigi kaydedilmisti.

Kaynak: AA