Sultanbeyli'de Ocak Ve Şubatta Düzenlenen Operasyonlarda Çeşitli Suçlardan 398 Şüpheli Yakalandı

Sultanbeyli'de ocak ve şubat aylarında uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda 106, hırsızlık ve gasp suçlarından 90, çeşitli suçlardan aranan 180 şüpheli ile kesinleşmiş hapis cezası olan 22 kişi gözaltına alındı.

Sultanbeyli Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Kaymakam Metin Kubilay'ın talimatı ve Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğünün operasyonları sonucunda ilçede uyuşturucu madde satanlara ve kanunlara aykırı hareket edenlere göz açtırılmıyor.

Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 2021 ocak ve şubat aylarında uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 66 operasyonda 106 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, 1 kilo 519 gram uyuşturucu madde ve 22 hap ele geçirildi.

Ayrıca, aynı dönemde ilçede yürütülen çalışmalar sonucunda evden hırsızlık şüphelisi 34, iş yerinden hırsızlık şüphelisi 12, oto hırsızlığı şüphelisi 6 ve otodan hırsızlık şüphelisi 22 ve gasp şüphelisi 16 olmak üzere toplam 90 kişi gözaltına alındı ve haklarında gerekli yasal işlemler başlatıldı.

İlçede yürütülen arama-tarama faaliyetlerinde ise 13 ruhsatsız tabanca, 6 av tüfeği ve 11 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Öte yandan, aynı dönemde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda çeşitli suçlardan aranan 180, kesinleşmiş hapis cezası olan 22 şahıs yakalandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, suçlularla ve özellikle uyuşturucu tacirleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Geleceğin teminatı olan çocukların ve vatandaşların zehirlenmesine asla izin vermeyeceklerini belirten Kubilay, "Uyuşturucu ve diğer suçlarla mücadele konusunda emniyetimiz en ufak bir aksaklığa müsaade etmeden üzerlerine düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirmektedir. Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sayesinde birçok suçlu, adalete teslim edildi. İlçemizde suçlularla mücadelemiz kararlıkla devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA