Vali Seymenoğlu'dan '18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü' Mesajı

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Seymenoğlu, mesajında, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin, vatan topraklarını savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerin inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihi olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin "en önemli" sırlarından biri, iman dolu sinelerdeki şehadet arzusu olduğunu aktaran Seymenoğlu mesajında, "Bu kutsal topraklar için toprağa düşen aziz şehitlerimizdeki ruh, fikir, ahlak ve vatan aşkı milletimizin engin karakterini oluşturmaktadır. Şanlı zafer bir asır geride kalmış olsa da milletimizin genlerine işleyen Çanakkale ruhu asla değişmeyecektir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan bu vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak önceliğimiz olmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA