Gelecegin Araçlari 'Elektrikli Araçlar' Görücüye Çikiyor

Elektrikli ve hibrit araçlar görücüye çikmaya hazirlaniyor. ‘E-drive Turkey’ yarin kapilarini açiyor. Fuarda son teknoloji elektrikli araçlarin yani sira elektrikli araçlar için üretilen sarj sistemleri de görücüye çikacak.

Gelecegin Araçlari 'Elektrikli Araçlar' Görücüye Çikiyor
Türkiye’nin ilk elektromobilite fuari ‘E-drive Turkey’ Dr. Mimar Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi’nde açiliyor. Türkiye’de elektromobilite alaninda yapilan çalismalarin görücüye çikacagi, büyük ilgiyle beklenen E-drive Turkey Fuari 27 farkli markanin katilimiyla 9-12 Aralik 2021 tarihlerinde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Fuar alaninda elektrikli otomobillerin, scooterlarin, motosikletlerin yani sira elektrikli araçlarin sarj üniteleri de sergilenecek. Elektrikli ve hibrit araç üreticileri, distribütörleri, sarj operatörleri, ekipman üreticileri, otonom sürüs ve araçlar arasi iletisim sistemleri gelistiricileri bir araya gelecek. Fuarin iç alaninda yer alacak scooter ve bisiklet deneyim alani ile dis alanda yer alacak otomobil deneyim alani, ziyaretçilerin araçlari sadece görmesini degil ayni zamanda test edebilmesini saglayacak.

"Üniversiteler de tasarladiklari araçlarla burada bulunacaklar"

Fuar direktörü Burcu Uca, “Elektromobilite alaninda sektör temsilcilerinin arasindaki sinerjiyi kuvvetlendirmek adina böyle bir proje gerçeklestirdik. Fuara 27 farkli marka katiliyor. Ayrica üniversiteler ve dernekler de burada birtakim çalismalar gerçeklestiriyor. Fuarda sadece otomobiller sergilenmiyor, elektrikli scooterlar ve elektrikli bisikletler de fuarda sergilenecek. Bunun disinda depolama ve sarj sistemleri de burada görücüye çikacak. Ayrica üniversiteler de tasarladiklari araçlarla burada bulunacaklar” dedi.

"Elektrikli araç satislarinda artis 2020-2021 yilinda üç katindan fazla"

Elektrikli araçlarin tüketici için yeni bir konsept oldugunu belirten Uca, “2020 ile 2021 yillarindaki elektrikli araç satislarina baktigimiz zaman, üç katindan fazla bir artis görüyoruz. burada sadece otomobili düsünmemek lazim, scooterlar da talep gören araçlar arasinda yer aliyor. Elektrikli araçlarin tüm kategorilerinde ciddi bir artis var. 2030 yilina kadar emisyon tüketimlerinde yüzde 50 daha az bir emisyon beklenirken, 2050 yillindan sonra ise ülkeler sifir emisyon hedefinde bulunuyor” ifadelerini kullandi.

Fuari 27 farkli markanin katilimiyla 9-12 Aralik 2021 tarihlerinde ziyaretçilere açik olacak.
Kaynak: İHA