ABD'de Biden'in Asi Zorunlulugu Uygulamasini Federal Mahkeme Durdurdu

ABD Baskani Joe Biden'in devlet destegi alan sirketlerde çalisanlar için getirdigi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi zorunlulugu federal mahkeme tarafindan askiya alindi.

Georgia Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi, Biden yönetiminden asi yaptirimini askiya almasini istedi.

Mahkemenin açiklamasinda, Biden'in Kovid-19 asisini zorunlu kilan karariyla yetkisini büyük olasilikla astigina isaret edildi.

Ülke çapinda milyonlarca isçiyi ilgilendiren açiklamanin devaminda, zorunluluk kararinin "maliyetli, zahmetli ve is gücünün mevcut üyelerinde bir azalmaya yol açmasi muhtemel oldugu" belirtildi.

Mahkemenin, ABD hükümetinden destek alan tüm sirket ve kurumlardaki çalisanlar için geçerli ihtiyati tedbir karari, Kentucky'deki baska bir federal bölge mahkemesinin Kentucky, Ohio ve Tennessee'deki yaptirimlari durdurmasindan bir hafta sonra geldi.

Biden, 9 Eylül'de devlet destegi alan sirket çalisanlarinin Kovid-19'a karsi asi, maske ve sosyal mesafe kurallarina uymasini zorunlu kilan bir icra emri yayimlamisti.

Beyaz Saray, baslangiçta yüklenici firmalara uygulama için 8 Aralik'a kadar süre vermis, daha sonra son tarihi 4 Ocak'a ertelemisti.

Kaynak: AA