TIKA, Çad'da Ihtiyaç Sahiplerine Engelli Bisikleti Dagitti

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Çad Aile ve Çocuk Esirgeme Bakanligi ile Kirikkale Merhamet Islami Egitim ve Yardim Dernegi is birliginde 100 kisiye engelli bisikleti yardiminda bulundu.

Dünya Engelliler Günü kapsaminda baskent Encemine'de düzenlenen etkinlige, Kadin, Aile ve Çocuk Esirgeme Bakanligi Genel Müdürü Martine Allahissem Dangar, Cumhurbaskanligi Özel Danismani Mahamat Saleh Abdeljalil, Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Kemal Kaygisiz, TIKA Encemine Koordinatörü Melih Mücahid Ates, Kirikkale Merhamet Egitim ve Yardim Dernegi Baskani Mustafa Sadiç katildi.

Etkinlikte 50 kisiye engelli bisikleti hediye edildi, 50 bisiklet de baskentin 650 kilometre güneyinde bulunan Kumra sehrindeki ihtiyaç sahibi engellilere gönderildi.

Büyükelçi Kaygisiz, törende yaptigi konusmada, "Kardes Çad ve Türk halki arasindaki is birliginin artarak devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

Çad Kadin, Aile ve Çocuk Esirgeme Bakanligi Genel Müdürü Dangar, "Bugün 100 engelli vatandasimiza verilen bu bisikletlerle onlarin hayatlarini kolaylastirdiniz. Dünya Engelliler Günü'nde Çad halkini yalniz birakmayan Türkiye'ye ve TIKA’ya minnettariz." diye konustu.

Proje ortagi Kirikkale Merhamet Egitim ve Yardim Dernegi Baskani Sadiç da Türk halkinin gönül zenginliginin bir isareti olarak Afrika’ya geldigini, her saglikli kisinin ayni zamanda bir engelli adayi oldugunu ifade ederek, "Bir hastalik sonrasinda veya bir kaza sonrasinda engelli kalinmayacaginin garantisi yoktur. Hem bu bilinçle hem de inancimiz geregi engelli kisileri korumayi ve onlara yardim etmeyi siar edindik." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA