Saglikli Gidanin Adresi BESAS
Bursa Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden BESAS, 2021 yilinda da süt üreticisi için can simidi olurken, hem unlu mamuller hem de süt ürünlerini en saglikli ve ekonomik sartlarda Bursalilarla bulusturdu. Bölge çiftçisinden 2021’de alinan 4,5 milyon litreden fazla süte karsilik yaklasik 15 milyon TL’ye yakin ödeme yapildi.

Çiftçiye siyez destegi
Ayrica kirsal kalkinma projesi kapsaminda Büyüksehir Belediyesi Kirsal Kalkinma Daire Baskanligi tarafindan çiftçilere, genetigi degismeden günümüze kadar gelmis ve günümüz bugdayinin atasi kabul edilen siyez bugdayi tohumu dagitildi. Keles ve Büyükorhan ilçelerinde 5 mahallede ekimi yapilan 20 tona yakin siyez bugdayi, BESAS tarafindan satin alindi. Kilogrami 3,75 TL’den alinan siyez bugdayi karsiligi çiftçilere ödemeleri gerçeklestirildi.
BESAS, 2021 yilinda üretilen bugdaylardan elde edilen undan yapilan 240 bine yakin siyez ekmegini tüketici ile bulusturdu.
70 milyon ekmek
Bursa’da 1979 yilinda kurulan ve 1982 yilinda faaliyete geçen, Türkiye’nin üçüncü Bursa’nin ise en büyük ekmek fabrikasi olma özelligini tasiyan BESAS, unlu mamul üretiminde de hiz kesmedi. Organize Sanayi Bölgesi’nde ‘6 bin 250 metrekaresi kapali toplam 13 bin 500 metrekare alanda’ 5 adet tam otomatik tünel tipi tesiste 3 vardiya 24 saat hiç durmadan üretim yapan BESAS, 2021 yilinda 70 milyon adedin üzerinde ekmegi Bursalilarla bulusturdu. En fazla üretimi yapilan ekmek 52 milyona yakin adetle ‘francala’ olurken, 12 milyon adedin üzerinde rol ekmek ve 5 milyon adedin üzerinde de tam bugday ekmegi satildi.
Yeni filo ile hijyenik sevkiyat
BESAS; 30 adet kamyonun 10’unu 2021 yilinda özel fiber kasali kamyon ile yenileyerek, hijyenik ve kaliteli üretim anlayisini hizli tasimayla Bursa sofralarina ulastiriyor. BESAS, 2021 yili içerisinde 5 milyon 500 bin TL’nin üzerinde makine ve tesis yatirimi gerçeklestirdi.
Egitimlerle üretim kalitesi artiyor
BESAS, 2021 yilinda ‘basta ISO 9001, ISO 22000 ve is sagligi güvenligi olmak üzere’ 30 ayri konuda tüm personeline 166 saat egitim verdi. Is sagligi ve güvenligi konularinin yaninda, ‘gida ürünlerinde kaliteyi artirmak adina’ ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gida Güvenligi Yönetim sistemi konularinda temel egitimin yani sira iç tetkik ve dokümantasyon egitimleri de verildi.
Personel basina verilen egitim ise 3761 saat oldu. Egitimlerle birlikte is kazalarinin önüne geçmek ve mevcut kurumsal kimligin korunmasi, iyilestirilmesi ve üretimde kalite-hijyene verilen önemin artirilmasi hedefleniyor.
Bursa’nin markasi
Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, BESAS’in kuruldugu günden bu yana ‘Tek karimiz sagliginiz’ slogani ile üretime devam ettigini hatirlatarak, kalite, ekonomi ve hijyenden taviz verilmedigini hatirlatti. Gerek süt ürünleri gerekse unlu mamullerde mevzuata tamamen uyuldugunu ifade eden Baskan Aktas, “Göreve geldigimiz 2017 yili Kasim ayindan bu yana 18 milyon litreden fazla sütü çiftçilerimizden alarak, bu süre zarfinda 40 milyon TL’nin üzerinde ödeme gerçeklestirdik. Halkimizin ürünlere olan ilgisi bir anlamda kalitenin göstergesi. BESAS kuruldugu zamanda sadece ekmek üreten bir firmaydi. Bugün ise ‘gün geçtikçe artan ihtiyaçlar dogrultusunda’ 500’ün üzerinde satis noktasiyla üretilen ürünlerin yaninda 150 çeside yakin temel tüketim ve gida maddelerinin satisini da gerçeklestiren bir kurum haline geldi. Bu rakamlar dogrultusunda BESAS, eski büfelerin degisimiyle birlikte vatandaslarimizin tüm gida ihtiyaçlarini karsilayabildigi birer halk marketi haline dönüstü. Vatandaslarimiz artik bayilere gittiginde kalite kontrolü BESAS tarafindan gerçeklestirilen ürünleri güvenle aliyor. 2022 yilinda da BESAS’in kendi üretimi olan ürün çesitliligini, yapilan ar-ge çalismalari dogrultusunda artirmayi hedefliyoruz. Her geçen gün ürünlerin sayisini vatandaslarimizdan gelen talepler dogrultusunda artirarak, yelpazemizi genisletmeye devam ediyoruz. BESAS’ta hizmet kalitesini artirmak adina yatirimlarimiza devam ediyoruz” diye konustu.
