Kirklareli Valiliginden Sel Açiklamasi

Kirklareli Valiligi sel afetinden etkilenen bölgelere yönelik açiklama yapti.

Kirklareli Valiliginden Sel Açiklamasi
Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan uyarilardan sonra Kirklareli’de bir anda bastiran saganak yagis dereleri tasirdi. Derelerin tasmasi sonucu birçok evi ve caddeyi su basti. Bazi bölgelerde ise araçlar selde mahsur kaldi.

Konuyla ilgili Kirklareli Valiligi tarafindan yazili açiklama yapildi. Açiklamada, "Ilimiz genelinde gün boyu devam eden asiri yagislar sebebiyle basta Babaeski, Lüleburgaz, Pinarhisar ilçelerimiz ile Alpullu Beldemiz olmak üzere yagislardan etkilenen tüm yerlesim yerlerinde Valimiz Sayin Osman BILGIN’ in yönetim ve koordinasyonunda Il Özel Idaresi, AFAD, Karayollari, DSI, Kizilay ve tüm yardim ve destek ekiplerimiz ilk andan itibaren afetten etkilenen bölgelerde müdahale ve önleme çalismalari araliksiz devam etmektedir. Meydana gelen su baskinindan etkilenen bölgelerimizde vatandaslarimizin tüm magduriyetleri devletimiz tarafindan giderilecektir.

Su baskinindan etkilenen bölgelerde yasayan degerli vatandaslarimizin yetkili ekiplerimizin yönlendirme ve uyarilarini dikkate almalari büyük önem tasimaktadir. Allah ülkemizi, ilimizi tüm afetlerden korusun" denildi.
Kaynak: İHA