Gıda Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir? Gıda Zehirlenmesine Ne İyi Gelir?

Gıda zehirlenmesi, bozuk ve küflenmiş yemekler nedeniyle yaşanabilir. Peki Gıda Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir? Gıda Zehirlenmesine Ne İyi Gelir? İşte gıda zehirlenmesine iyi gelecek yöntemler...

Gıda Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir? Gıda Zehirlenmesine Ne İyi Gelir?
Birçok nedenden dolayı bozulan ya da küflenen bulaşıklar ve ısı nedeniyle kimyasal özellikleri zayıf olan yiyeceklerde gibi gıda zehirlenmeleriyle karşılaşabiliriz. Gıda zehirlenmesi mide bulantısına ve hatta yaşamı tehdit edebilir. Peki Gıda Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir? Gıda Zehirlenmesine Ne İyi Gelir? Sizler için gıda zehirlenmesi belirtilerini ve gıda zehirlenmesine iyi gelecek yöntemleri sıraladık.

Gıda Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir?

Mide bulantısı ve mide ağrısı
Karın bölgesine kramplar girmesi
Kusma ve ishal
Baş dönmesi ve baş ağrısı
İştah kaybı, iştahsızlık
Yüksek ateş, soğuk terleme ve üşüme hali
Halsizlik ve yorgunluk
Kanlı dışkı

Gıda Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir? Gıda Zehirlenmesine Ne İyi Gelir?

Gıda Zehirlenmesi Neden Olur?

Belirtiler zehirli yiyecekleri yedikten yaklaşık 30 dakika sonra ortaya çıkar. Bununla birlikte, zehirlenme 30 dakika ila 28 gün arasında ortaya çıkabilir. Yukarıdaki belirtileri yaşıyorsanız hemen bir doktora başvurmalısınız. Zehirlenme için doktora gitmezseniz, idrar sıklığında azalma, ağız kuruluğu, 3 günden fazla ishal, konuşma güçlüğü, 38 derecenin üzerinde ateş ve görme bozukluğu yaşarsınız. Gıda zehirlenmesi durumunda ise farklı tedaviler uygulanmaktadır. Tedavi yöntemi zehirlenmenin tipine ve zehirli besine göre değişir ve kararı doktor verir.

Gıda Zehirlenmesine Ne İyi Gelir?

Gıda zehirlenmesine iyi gelen yöntemleri sizler için sıraladık.

YOĞURT

Antibakteriyel bir gıda olan yoğurt, vücudun daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Çemen otu mide ağrısına iyi gelir. 1 yemek kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı çemen otu tohumu ekleyip yiyerek mide bulantısını ve ağrıları giderebilirsiniz.

MUZ

Muz, gıda zehirlenmesi sırasında oluşan kusma, ishal ve mide bulantısı için oldukça etkilidir. Ancak, sindirimi kolaylaştırmak için ezilerek yenir.

SARIMSAK

Sarımsak antibakteriyel, antifungal ve antiviral etkilere sahiptir ve zehirlenmeye neden olan bakterilerle savaşabilir. Bir bardak suya 2 diş sarımsağı koyun ve kaynatın. Bu suyu içerek semptomlarınızı azaltabilirsiniz. Tansiyonu olan hastaların sarımsakları dikkatli tüketmeleri önerilir.

Gıda Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir? Gıda Zehirlenmesine Ne İyi Gelir?

BAL

Zehirlendikten sonra balın mideyi yatıştırıcı etkisi vardır. Günde 3 kez, her seferinde bir çay kaşığı alınmalıdır. İsteğe göre bitki çaylarına da eklenebilir.

LİMON

Limon, C vitamini kaynağı olarak bilinir ve gıda zehirlenmesine neden olan bakterileri öldürmede oldukça etkilidir. Bir yemek kaşığı limon suyuna yarım çay kaşığı şeker ekleyip günde iki kez içebilirsiniz.

ZENCEFİL

Zencefil sindirim sorunları için çok faydalıdır ve mide bulantısı, ishal ve ağrı üzerinde de olumlu etkisi vardır. Öğle ve akşam yemeklerinden sonra bir fincan zencefil çayı içmek şikayetlerin azalmasına yardımcı olabilir.

FESLEĞEN

Fesleğen, gıda zehirlenmesi sorununu da etkili bir şekilde ortadan kaldırabilir. Fesleğeni çay olarak demleyebilirsiniz. Bal ile tatlandırabilirsiniz.

Gıda zehirlenmesine iyi gelen yöntemler bu şekildedir. Ancak gıda zehirlenmesi yaşayan kişiler mutlaka bir uzmana danışmalıdır.