Zonguldak'ta Atil Arazilere 16 Bin Ceviz Fidani Dikilecek

Zonguldak'ta "Bitkisel Üretimi Gelistirme Projesi" kapsaminda 16 bin ceviz fidani dagitildi.

Il Özel Idare Müdürlügü ile Il Tarim ve Orman Müdürlügünce hazirlanan proje kapsaminda merkezde 560, Eregli'de 912, Alapli'da 1008, Gökçebey'de 1504, Devrek'te 7 bin 8, Çaycuma'da 5 bin 8 olmak üzere toplamda 16 bin Chandler ceviz fidani çiftçilere teslim edildi.

Çaycuma Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünde gerçeklesen dagitim etkinligine, Çaycuma Kaymakami Muharrem Cosgun, Il Tarim ve Orman Müdürü Cemalettin Çatakli, Çaycuma Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Coskun Ulutas, Çaycuma Ziraat Odasi Baskani Riza Çapkin, Zonguldak Damizlik Manda Yetistiricileri Birligi Baskani Memduh Inam, köy muhtarlari ve çiftçiler katildi.

Kaymakam Cosgun, gazetecilere, bahçe kurmak, sera yapmak gibi birçok konuda üretimde yer alan çiftçilerimizi kutladigini belirterek, devletin her zaman üreticinin yaninda oldugunu söyledi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Çatakli ise "Tohum ve fidan dagitimlarimizin disinda ayrica çiftçilerimize tarim ve hayvancilik konularinda egitim çalismalarimiza devam ediyoruz. Önceligimiz üretim. Bu nedenle çiftçimizin ihtiyacini gidermek amaciyla tüm imkanlarimizla çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ulutas tarafindan fidan dikimi ve bahçe kurulumu hakkinda etkinlige katilanlara teknik bilgi verildikten sonra fidan dagitimi yapildi.

Proje kapsaminda 1000 dönüm arazinin kapali bahçeye dönüstürülmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA